Aynı yön ve yükseklikte uçan bir uçak belli bir süre sonra başlangıç noktasına geri dönebilir, sizce bunun sebebi nedir

Aynı yön ve yükseklikte uçan bir uçak belli bir süre sonra başlangıç noktasına geri dönebilir, sizce bunun sebebi nedir
Aynı yön ve yükseklikte uçan bir uçak belli bir süre sonra başlangıç noktasına geri dönebilir, sizce bunun sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyanın şekli geoit olarak bilinmektedir. Dünyanın şekli gereği yeryüzünde bir takım hareketler meydana gelmektedir. Bu hareketler yeryüzünde hareket eden cisimler üzerinde gözlemlenmektedir. Kara araçları, hava araçları, su araçları bu hareketleri gerçekleştiren cisimlerdir.

Aynı yön ve yükseklikte uçan bir uçak belli bir süre sonra başlangıç noktasına geri döner. Bunun neden dünyanın yuvarlak olmasından kaynaklanmaktadır. Uçağın rotasını değiştirmeden bu şekilde hareket etmesi dünyanın yuvarlak oluşundan ötürü aynı noktaya gelmesine neden olmaktadır. Bu da dünyanın şeklinin yuvarlak olduğunu ispat eden bir başka olay olarak bilinmektedir.

124
159
115
22
92
128
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum