Ayranım (yoğurdum) ekşidir diyen olmaz

Ayranım (yoğurdum) ekşidir diyen olmaz
Ayranım (yoğurdum) ekşidir diyen olmaz atasözünün anlamı, her kişi neyi ele almışsa onun iyi olduğunu savunur anlamında bir söz.

Kişiliği tam oturmamış ve ahlaken olgunlaşmamış bireyler malını kötülemeye, kendini eleştirmeye izin vermez. Başkaları onu ve eylemlerini eleştirirse ederse buna da tahammül edemez. Bu durum aslında, yetişmemişliğin tamda kendisidir.

Herkes sattığı malı; kendi işini, tutumunu ve davranışını över. Kendine yönelik eleştiriler yapılsa da aldırmaz, kusur kabul etmez, o övgülerine devam eder.
İnsanlar akraba, dost ve sevdikleri hakkında söylenen olumsuz düşüncelere, kötü yorumlara, doğru olsa bile çoğu kez katılmazlar, itiraz ederler ve onlardan övgüyle söz ederler.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
3
1
2
1
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.