Ayrık otu ve eğrelti otu yenmez ama çörek otu, semizotu ve dereotu yenir

Ayrık otu ve eğrelti otu yenmez ama çörek otu, semizotu ve dereotu yenir
Ayrık otu ve eğrelti otu yenmez ama çörek otu, semizotu ve dereotu yenir cümlesinde TDK'nin günümüzde geçerli olan Türkçe yazım kurallarına göre kaç tane yazım yanlışı vardır sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 1 Ağustos 2023 Salı yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan Ayrık otu ve eğrelti otu yenmez ama çörek otu, semizotu ve dereotu yenir cümlesinde TDK'nin günümüzde geçerli olan Türkçe yazım kurallarına göre kaç tane yazım yanlışı vardır sorusunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Ayrık otu ve eğrelti otu yenmez ama çörek otu, semizotu ve dereotu yenir cümlesinde TDK'nin günümüzde geçerli olan Türkçe yazım kurallarına göre kaç tane yazım yanlışı vardır

A- 0
B- 1
C- 2
D- 3

Doğru Cevap: 0

  • Ayrık otu ayrı yazılır : Doğru
  • Eğrelti otu ayrı yazılır : Doğru
  • Çörek otu ayrı yazılır : Doğru
  • Semizotu bitişik yazılır : Doğru
  • Dereotu bitişik yazılır : Doğru

Uyarı: Çiçek dışında anlamlar taşıyan baklaçiçeği (renk), narçi­çeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışında anlamlar taşıyan ağızotu (barut), sıçanotu (arsenik); ses düşmesine uğramış olan çöreotu ve yazımı gelenekleşmiş olan semizotu, dereotu bitişik yazılır.

168
133
4
1
3
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum