Ayrıştırıcı bakteri sayılarının azalması sonucu ne gibi sıkıntılar yaşanabilir

Ayrıştırıcı bakteri sayılarının azalması sonucu ne gibi sıkıntılar yaşanabilir
Ayrıştırıcı bakteri sayılarının azalması sonucu ne gibi sıkıntıların yaşanabileceği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ayrıştırıcı bakterilerin azalması sonucu doğada tam bir kaos ortaya çıkar. Toprağın canlılığını sürdürmesi ölen canlıların parçalanıp onu beslemesiyle olur. Yani bakteriler azalırsa toprak verimsizleşir, ormanlarımız giderek azalır ve gezegenin atmosferindeki oksijen seviyesi zamanla yaşanılabilir düzeyin altına iner. Bunun dışında ölen canlıların bedeni geç çürüyeceği için hastalıklarda artar.

Ayrıştırıcı bakterilerin azalması sonucu doğada bozulmalar başlar. Çünkü toprakta çok sayıda ayrıştırıcı bakteriler yaşar. Bu bakteriler hücre içinde ürettikleri enzimleri hücre dışına çıkartarak toprağa karışmış organik bileşikleri daha küçük moleküllere ayrıştırır. Ölü bitki ve hayvanlardaki organik molekülleri inorganik moleküllere dönüştüren bu bakteriler sayesinde toprak mineral açısından zenginleşir. Bunların azalması sonucu toprakta mineral azalacak ve bitki örtüsü yada yetiştirilen ürünlerde kalite bozulacak yada hiç yetiştirilemeyecektir.

117
54
116
55
55
55
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.