Az el aş kotarır, çok el iş kotarır

Az el aş kotarır, çok el iş kotarır
Az el aş kotarır, çok el iş kotarır atasözünün anlamı, ne kadar çok kişi bir araya gelse, pişme zamanından önce yemeği ortaya koyamazlar. Onun için yemek yapmaya az kişi yeter. Ama başka işler, çok kişinin çalışmasıyla daha çabuk bitirilir.

Basit ve yapılması kolay işler için çok fazla sayıda kişiye gerek yoktur. O yüzden yapılan işin niteliğine ve zorluğuna göre kişi çalıştırılmalıdır. Az kişi gerektiren işi çok kişi, çok kişi gerektiren işi az kişi yaparsa eğer bu durum faydadan çok zarar getirir.

Bir iş niteliğine uygun sayıda kişi tarafından yapılmalıdır. Bazı işlere çok kişinin karışması faydadan çok zarar getirir. Yemek pişirmek gibi. Fakat başka bir işi, birçok insan bir arada çalışarak kısa sürede bitirebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

56
17
0
6
0
17
69
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum