Az sabırda, çok keramet vardır

Az sabırda, çok keramet vardır
Az sabırda, çok keramet vardır atasözünün anlamı, kişiler Allah'tan her ne kadar hayırlı bir hayat ve yaşam istese de; kimi zaman farklı durumlar yaşanır ve problemler ile çıkmazda kalırız.

Bu gibi çıkmaz durumlarda kendimize hakim olarak sabırlı davranırsak, bu konuyuda pekiştirerek unutmuş oluruz ve az sabırla çokça zamanın farkında olmadan geçmesini sağlarız. Bunun sonunda Allah yine bize hayırlı olan kerametini gösterir, başımızdaki dertler bir anda gider ve bu sabırla ortalığın durulmasına katkıda bulunmuş oluruz.

Sabır zor bir iştir, bir olay anında sabırsızca davranıp tepki verirsek üzücü sözler söyleyebilir, kırıcı davranışlar yapabiliriz. Karşılaştığı güçlükleri sabırla yenmeye çalışan kimse, sonunda başarıya, hiç ummadığı güzelliklere ulaşır

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.