Az yaşa, uz yaşa, akıbet gelecek başa

Az yaşa, uz yaşa, akıbet gelecek başa
Az yaşa, uz yaşa, akıbet gelecek başa atasözünün anlamı, hayatın en gerçeklerinden ölüm, her canlı ne kadar yaşasa bile bir gün bir sebeple ecel onu bulacaktır.

İnsanlar bu dünyaya sınanmak için gelirler. Allah herkesi belli bir süre, kişinin alın yazısı kadar yaşamasına olanak verir. Bu sebepledir ki; kimi insanlar yüzyıldan fazla, kimileri ise kundakta iken ölür, diğer dünyaya göç ederler. Bu hayatımızda azda yaşasak, iyi güzelde yaşasak, çok uzunda yaşasak yinede ölümü tadacağız. Akıbetimizi kimse değiştiremez.

Hayatın en gerçeklerinden ölüm, her canlı ne kadar yaşasa bile bir gün bir sebeple ecel onu bulacaktır. Bu sonuç herkes için beklenen ve bilinen bir sonuçtur. Bunun için de hazırlık yapmak gerekir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.