Türkiye'de b ile başlayan iller

Türkiye'de b ile başlayan iller
Türkiye'de b ile başlayan iller, Türkiye'de B harfi ile başlayan kaç il vardır, B harfi ile başlayan illerimiz, B ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de ''B'' harfi ile başlayan toplam 10 tane il bulunmaktadır. Bu iller aşağıdaki gibidir;

1. Balıkesir
2. Bursa
3. Bartın
4. Bingöl
5. Batman
6. Bayburt
7. Bitlis
8. Bilecik
9. Bolu
10. Burdur

şeklindedir. Türkiye toplam olarak ise 81 tane il bulunmaktadır. Yukarıdaki illerimiz Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer almaktadır. Örneğin Bolu ili Karadeniz Bölgesi'nde yer alırken Bursa ili Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

B ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Balıkesir ili, Türkiye’nin kuzeybatısındaki bir ilimiz olup hem Marmara Denizi hem de Ege Denizi’nde sahil şeridine sahiptir. Komşu illeri batıda Çanakkale, güneybatıda İzmir, güneyde Manisa, güneydoğuda Kütahya ve doğuda Bursa’dır.

Bartın, ilin yüzölçümü 2.330 m²’dir. İl merkezinin denizden yüksekliği: 12 m.’dir. Bartın, Karadeniz Bölgesi'nin batı bölümünde yer alan ilin merkezidir. Şehirden geçen Bartın Çayı'ndan denize gemiyle gidilebilir. Türkiye'de deniz trafiğine uygun tek deredir.

Batman, Güneydoğu anadolu bölgesinde yer alır. İlin yüzölçümü 4.477 m²’dir. İ İl merkezinin denizden yüksekliği: 570 m.’dir.

Baybrut, Karadeniz bölgesinde bulunan ilimizdir. İl merkezinin denizden yüksekliği: 1555 m.’dir.

Bilecik, eski adıyla “Ertuğrul”, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan bir ildir. İlin yüzölçümü 4.179 m²’dir. (Bu sayı merkez ilçede 98’dir.) İl merkezinin denizden yüksekliği: 513 m.’dir.

Bingöl, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ildir. İl Nüfusu: 239.560’dür. Bu nüfusun %65,4’ü şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 8.004 m²’dir. İlde km²’ye 34 kişi düşmektedir. İlde yıllık nüfus artış oranı % 0,89 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 1159 m.’dir.

Bitlis İli, Türkiye’nin 81 ilinden birisidir. İl Nüfusu: 341.225’tir. Bu nüfusun % 64’ü şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 8.294 m²’dir. İlde km²’ye 41 kişi düşmektedir. İlde yıllık nüfus artış oranı % 0,23 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 1637 m.’dir.

Bolu, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde yer alan bir il. İl Nüfusu: 299.896’dır. Bu nüfusun %73,4’ü şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 8.313 m²’dir. İlde km²’ye 36 kişi düşmektedir. İlde yıllık nüfus artış oranı % 3,02 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 741 m.’dir.

Burdur, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde bulunan bir ildir. Burdur’un plaka kodu 15’tir. İl Nüfusu: 261.401’dir. Bu nüfusun %69,7’si şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 7,175 m²’dir. İlde km²’ye 36 kişi düşmektedir. İlde yıllık nüfus artış oranı % 1,19 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 963 m.’dir.

Bursa İli, kuzeybatı Anadolu’da Marmara Denizi kıyısında, Türkiye’de bir ildir. Komşu illeri batıda Balıkesir, güneyde Kütahya, doğuda Bilecik ve Sakarya, kuzeydoğuda Kocaeli ve kuzeyde Yalova’dır.

B harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Karadeniz bölgesinde olan iller, Bolu, Bayburt ve Bartın.
Marmara bölgesinde olan iller, Bursa, Balıkesir ve Bilecik.
Doğu anadolu bölgesinde olan iller, Bingöl ve Bitlis.
Güneydoğu anadolu bölgesinde olan iller, Batman.
Akdeniz bölgesinde olan iller, Burdur.

100
24
20
29
38
36
47
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.