Babalar ve Oğullar romanı test soruları ve cevapları (100 Temel Eser)

Babalar ve Oğullar romanı test soruları ve cevapları (100 Temel Eser)

Babalar ve Oğullar, Ivan Turgenyev’in 1862'de kaleme aldığı en meşhur eseridir. Romanın Rusça adı (Ottsı i Deti)‘dır. Birebir anlamı “Babalar ve Çocuklar” olan bu roman Türkçeye “Babalar ve Oğullar” olarak tercüme edilmiştir.

Babalar ve Oğullar Romanı Test Soruları ve Cevapları (100 Temel Eser)

1. “Babalar ve Oğullar “romanında hangi çiftler evlenmiştir?

A) Anna-Sitnikov / Arkadi-Katya

B) Bazarov-Anna / Pavel-Feniçka

C) Bazarov-Anna / Arkadi-Katya

D) Anna-Pavel / Nikolai-Feniçka

E ) Arkadi-Katya / Nikolai-Feniçka

2. Bazarov’un annesi ArinaVlasyevna’nın hayatında okuduğu tek kitabın adı nedir?

A) Vadideki Zambak    

B) De’lAmour  

C) Alexis ya da Ormandaki Kulübe

D) Suç ve Ceza   

E) Bir Asilzade Yuvası

3. Eserin sonunda Pavel Petrovitch nereye yerleşmiştir?

A) İngiltere     B) Fransa        C) Pater   D) Petersburg     E) Dresden

4. Bazarov daha çok hangi hayvanı deney konusu yapmıştır?

A) Sinek     B) Kurbağa D) Tavşan  E) Kedi  C) Kuş

5. NikolaiPetrovitch’in çiftliğinde tabancalarla düello edenler kimlerdir?

A) PavelPetrovitch- Arkady

B) Sitkinov- Bazarov

C) Sitkinov-Arkady

D) Arkady- Bazarov

E) Bazarov- PavelPetrovitch

6. Bazarov Madam Odintsov’un çiftliğinden ayrılırken; saygın bir aile kuşu olduğu için Arkady’e hangi hayvanı kendisine örnek almasını öğütlemiştir?

A) Baykuş      B) Karga        C) Şahin       D) Kartal       E) Kanarya

7. Bazarov’un babası Vassily Ivanovitch emekli olmadan önce hangi mesleği yapmaktadır?

A) Subay         B) Çiftçi       C) Askeri doktor       D) Arkeolog   E) Öğretmen

8. Madam Odintsov’un ölen eşinin, bahçesine getirttiği ve getirildiği gün çiftlikteki çocuklar tarafından burnu kırılan heykel hangisidir?

A) Sessizlik Heykeli  

B) Yalnızlık Heykeli

C) Hüzün Heykeli      

D) Sevgi Heykeli

E) Aşk Heykeli

9. Anna Sergeevna Odintsova, Bazarov ‘a olan aşkını niçin itiraf etmez?

A) İçine düşebileceği duygusal karmaşadan korktuğu için

B) Sosyal statüsünü kaybedeceği düşündüğü için

C) Bazarov’a acı çektirmek için

D) Aslında Arkady’e âşıktır.

E) Kız kardeşinin Bazarov’a âşık olduğuna düşündüğü için

10. Aşağıdaki kahramanlardan hangisi ile ilgili, evlendiğine dair bir bilgi yoktur?

A) AnnaSergyevna

B) Katya  

C) Fenitchka

D) Arkady              

E) Pavel Petrovitch

CEVAP ANAHTARI : 1-E, 2-C, 3-E, 4-B, 5-E, 6-B, 7-C, 8-A, 9-B, 10-E

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.