Bacasız sanayi nedir

Bacasız sanayi nedir
Bacasız sanayi sözünü hiç duydunuz mu, bu söz ne anlama geliyor olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bacasız sanayi tabiri uzun yıllar önce Turizm için kullanılmış bir deyimdir.

Sanayi üretimi için fabrikalar kurulur, üretim yapılır ve üretilen ürünler ihraç edilmektedir. Sanayi ürünlerinin ihraç edilmesi dolayısı ile ülkeye döviz girdisi sağlanmaktadır.

Bacasız sanayi kazanılan döviz girdisi için kullanılmıştır. Turizm gelirlerinin elde edilmesi ile ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır. Turizm için fabrikalar açmaya gerek yoktur. Turizm için gerekli olan doğal güzellik ve tarihi eserlerdir. Bunlarda korunduğu sürece sorun bulunmaktadır.

Turizm için üretilen hizmet ve yapıla alışveriş ile kazanılan kazanç önemli yer tutmaktadır.

Bu nedenle turizmin gelişmesi için alınması gereken önlemlerden farklı olarak alternatif turizm dalarını geliştirmeliyiz.

Peri bacaları ülkemize büyük oranda turist çeker ve bu bölgede turizm yapılmasını sağlar.

  • Peri Bacaları, ülkemizde Kapadokya'da bulunan bir doğal oluşumdur. Sel sularının ve rüzgarların volkanik tüfleri aşındırması sonucunda oluşmuştur.
  • İnsan yapımı değildir ve tamamen doğaldır. Volkanik tüften oluşmuş olan bu yapılara Peri bacaları denmesinin sebebi, oluşumların konik yapıda bir gövdeye sahip olup, tepe kısımlarında ise kaya bulunuyor olmasıdır.
  • Nevşehir ilimizde bulunur. Her yıl çok sayıda turist bu özel yapıları görmek adına bölgeye gelir.
  • Peri bacaları turizm açısından ülkemize fayda sağlayan bölgelerimizden biridir. Görsel açıdan oldukça etkileyici ve güzeldir.
  • Bölgede turistik tesisler oldukça fazladır. Ayrıca restoranlar ve kafeler bulunmaktadır. Peri bacalarına ulaşım kara yolundan sağlanabildiği gibi, aynı zamanda hava yolu da kullanılabilir.

549
122
308
43
55
171
218
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.