Bahar mevsiminin gelişini doğadaki hangi değişimlerle anlarız

Bahar mevsiminin gelişini doğadaki hangi değişimlerle anlarız
Bahar mevsiminin gelişini doğadaki hangi değişimlerle anlarız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bahar mevsiminin gelişi doğada çeşitli değişikliklerin meydana gelmesiyle anlaşılmaktadır. Bahar mevsimi doğada bazı değişikliklerin meydana gelmesinde etkili olmaktadır. Bitki örtüsü, iklim, toprak gibi alanlarda değişimler olur.

Baharın gelişiyle beraber, çiçekler açar, ağaç yaprakları yeşillenir ve tomurcuklanır, toprak kokusu çevreye hakim olur, canlılar üreme döneminde yavru sahibi olurlar.

Baharın gelişiyle beraber doğada bazı değişimler yaşanmaktadır. Bunların başında ağaçların çiçek açması, çimenleri açması, papatyaların çıkması doğanın değişimini anlatıyor.

Bunun yanında kış uykusuna yatan hayvanların uyanmaları, börtü böceklerin meydan çıkması ve suların ısınmasından doğadaki değişimleri anlarız.

102
67
11
24
17
4
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.