Baharat Yolu’nun devletler arası ilişkilerdeki ekonomik rolü

Baharat Yolu’nun devletler arası ilişkilerdeki ekonomik rolü
Baharat Yolu’nun devletler arası ilişkilerdeki ekonomik rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Baharat Yolu, tarihin en önemli ticaret yollarından biridir. Baharat Yolu, Akdeniz coğrafyası üzerinden Asya ve Avrupa topraklarını birbirine bağlamaktadır. Baharat Yolu’na bu ticari yolda sıklıkla baharat taşındığı için bu unvan verilmiştir. Baharat Yolu, geçtiği coğrafyaların gelişmesi ve kalkınmasında önemli bir rol oynamıştır.

Tarihte ticari yollara hakim olan devletler büyük güç sahibi olmayı başaran devletler olarak bilinmektedir. Bu yollara sahip olunca iktisadi olarak rahatlama, genişleme, kalkınma ve gelişme söz konusu olduğu için ticaret geçmişte de günümüzde de önemli bir yere sahiptir. Günümüzde ticarette hemen her yol kullanılmaktadır. Bunlar deniz, hava, kara ve demir yoludur.

Baharat Yolu’nun devletler arası ilişkilerdeki ekonomik rolü:

  • Karabiber, zerdeçal, tarçın, yenibahar, zencefil, karanfil gibi benzer baharatlar Orta Çağ Avrupa'sında da oldukça önemli bir yere sahip idi.
  • Bu tür baharatlar Avrupalı zenginlerin de tercih etmiş olduğu lezzetler idi. Yalnızca sofralarda değil eczacılıkta, parfümlerde ve tütsülerde de kullanılıyordu.
  • Baharat Yolu, eski dönemlerde aktif olan, Uzakdoğu'yu Batı ile birleştiren ticaret yollarından birisidir.
  • Baharat yolu şimdiki zamandan binlerce yıl önce Doğu ülkelerinde kullanılmakta idi. Bu yola ayrıca Buhur yolu adı da verilmektedir.
  • Hindistan’da bulunan baharatların Basra Körfezi, Kızıldeniz ve Mısır yoluyla Akdeniz’e, Akdeniz'den de gemiler ile birlikte Avrupa’ya taşınmasında kullanılan tarihî ticaret yoludur.

1621
1371
1376
1342
1333
1335
1331
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.