Bakan Avcı: Okul Türleri Azalacak

Bakan Avcı: Okul Türleri Azalacak
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 78'e kadar çıkan okul isimlerinin 18'e indirilmesi çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sorgun ilçesinde, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya katılanlardan emekli öğretmen Hatice Bulut'un "devlet dairelerinden TC ibaresinin kaldırılması ve bu konuda hükümet yetkililerinden doyurucu bir açıklama yapılmamasının kendisini çok üzdüğünü" belirtmesi üzerine Avcı, "TC'nin her yere yazılması bize itibar kazandırmaz. Bazı yerlerden kaldırılması da bize itibar kaybettirmez. Türkiye muz cumhuriyeti değil. Yazılacak yer var, yazılmayacak yer var" dedi.

Okul Türleri Azalacak

Bir vatandaşın "Sorgun'a fen lisesi istiyoruz" talebine Bakan Avcı, son yıllarda liselerde 78'e kadar çıkan okul isimlerinin sayısının 18'e indirilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Emekli Öğretmenlerin Durumu

Avcı, emekli öğretmen Abdullah Gökhan'ın, ek göstergelerin 3 binden 3 bin 600 çıkarılması konusunda bir çalışma yapıldığını duyduklarını, bu konuda son durumun ne olduğunu sorması üzerine de, "Ek göstergelerin artırılması konusunda Maliye Bakanlığı ile ne zaman konuşsam, Sayın Bakanımız hemen hesap yapıyor. 1 lira istesem, hemen 703 binle çarpıyor ve ortaya büyük rakamlar çıkıyor. Önümüzdeki yıllarda öğretmen ve öğrencilerimizi daha iyi şartlara ulaştırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Öğretmenlerimiz en iyilere layıktır" diye konuştu.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.