Bakan Dinçer, neden ders saatlerinin arttırıldığını açıkladı

Bakan Dinçer, neden ders saatlerinin arttırıldığını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 10 Eylül 2012 tarihli Habertürk TV'sindeki açıklamaları:

Her gün bir saat daha fazla ders saatimiz olacak. Normal ders saati olarak bahsediyorum. Bunun iki sebebi var. Onlardan bir tanesi, biz eğitim sistemimizi daha demokratik, daha esnek hale getiriyoruz. O yüzden de bunun temel göstergesi olan, seçimlik derslerimizi arttırdık. Ortaokulda çocuklarımız 8 saat seçimlik ders alabilecek. Kendi ilgilerine ve tercihlerine göre...

Şimdi ben soruyorum. Eğer çocuklarımızın spor, resim, müzik, dini bilgiler veya diğer beşeri kabiliyetleri için, kendilerine imkan mı vermek bizler için daha önemli, yoksa günde bir saat daha okuldan geç çıkmak mı önemli. Biz Bakanlık olarak bir tercihte bulunduk ve bunu çocuklarımızın ilgi ve tercihlerinin açığa çıkarılması olarak kullandık.

İkinci sebep ise şu: Küresel düzeyde çocuklarımızın rekabet edebilir bilgi ve düzeye sahip olmasını istiyoruz. Mevcut eğitim sistemimizile küresel düzeyde başarılı olan ülkelerin eğitim sistemlerini mukayese ettik. Yaklaşık 43 ülkede gördüğümüz husus şu. Biz ilk 8 yılı diğer ülkelerle kyasladığımızda 674 saat daha az eğitim veriyoruz. Yılda 720 saat ders verdiğimizi hesap ederseniz, nerede ise 1 yıl daha eksik eğitim veriyoruz. Çocuklarımız 198 saat daha az matematik dersi alıyorlar. 150 saat daha az sosyal bilgiler dersi alıyor. 115 saat daha az fen bilgisi dersi alıyor. 215 saaat daha az beden eğitimi dersi alıyor. 169 saat daha az din dersi alıyoruz. Fazla aldığımız tek ders Türkçe dersi... 200 saat daha fazla Türkçe dersi alıyoruz. Ama onda yine başarımız tartışılıyor.

Bu açıdan bakıldığında, biz küresel dünyayla uyumlu bir eğitim sistemi tasarladık. Bu yüzden ders saatlerimizi arttırdık.

Biz fedakarlık yapmalıyız. Tercihi kamuoyuna bırakıyoruz.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum