Bakan Dinçer'den "Öğretmen İhtiyacı" Açıklaması

Bakan Dinçer'den "Öğretmen İhtiyacı" Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulundu...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Benim tahminim, en geç 3 yıl içerisinde Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin norm kadroları doldurulmuş olacak” dedi. Dinçer, öğretmen seçiminde daha dikkatli davranacaklarını belirterek KPSS'nin üzerine bir de alan sınavı yapılacağını açıkladı.

Dinçer, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilçe milli eğitim müdürleriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“KPSS'NİN ÜZERİNE BİR DE ALAN SINAVI YAPACAĞIZ"

Dinçer, “Eğitim Fakültesi mezunlarının ilerleyen dönemde KPSS'den muaf tutulması gibi bir düşünce var mı?” sorusuna, “Hayır tam aksine KPSS'nin üzerine bir de alan sınavı yapacağız. Dolayısıyla öğretmenlerimizi seçerken daha dikkatli ve daha etkin bir süreci başlatmak için hazırlık yapıyoruz” yanıtını verdi. Bir gazetecinin “Branş öğretmenlerinin eksikleriyle ilgili zaman zaman şikayetler oluyor. Bunlar zamanla giderilecek mi?” sorusu üzerine Bakan Dinçer, şunları söyledi:

120 BİN CİVARINDA ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR

“Bizim öğretmen ihtiyacımız, açığımız var. Aşağı yukarı yeni eğitim sistemiyle birlikte 160 bin civarında öğretmene ihtiyacımız vardı. Geçtiğimiz hafta içinde 40 bin öğretmenimizin atamasını yaptık. Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmeni bundan sonra özellikle de liselerde okullaşma oranlarının yüzde 100'e çıkması halinde ihtiyacımız olacak. Bunu da hükümetimiz zaman içinde bize ne kadar kadro verirse atayarak telafi etmeye çalışacağız.

3 YIL İÇERİSİNDE ÖĞRETMENLERİN NORM KADROLARI DOLDURULMUŞ OLACAK

Benim tahminim en geç 3 yıl içerisinde Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin norm kadroları doldurulmuş olacak. Ama buna karşın her yıl emekli olan yahut da ayrılan öğretmenlerimizin yerine cüzi miktarda öğretmen ihtiyacımız olacak. Onları da yıllık olarak karşılayarak bundan sonra çok ciddi anlamda bir öğretmen ihtiyacı duymayacağız. Önümüzdeki bir kaç yıllık sürede Türkiye'de hem altyapı eksikliği önemli oranda giderilmiş olacak hem öğretmen eksikliği hem de bundan sonra Türkiye'deki fırsat eşitliğini biz çok daha iyi bir şekilde sağlamış olacağız.”

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.