Bakan velilere müjdeyi verdi yöneticiler isyan etti

Bakan velilere müjdeyi verdi yöneticiler isyan etti
Kayıt döneminde istenen bağış olayını bazı okullar iyice abarttı; velileri düzenli aidata bağladı. MEB 'velilerden bağış alınmayacak' dedi okul yöneticileri isyan etti.

Okulların açılma döneminde istenen bağışaidatların artık düzenli olarak velilerden her ay zorunlu alındığı yolunda şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne verdiği talimatla 'velilerden bağış alınmayacak' dedi. Talimatta, okulların her türlü onarım, personel ve cari giderlerinin İlköğretim ve Eğitim Kanunu hükümleri kapsamında merkezi bütçe ile il özel idareleri bütçelerinden ayrılan ödeneklerle karşılandığı vurgulandı.

OKUL YÖNETİCİLERİ İSYANDA

Okul yöneticileri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in sözlerine tepki gösterirken, 'gecikme' bahanesine sığındı. Bakanlığın gönderdiği aylık ödemelerin geciktiğini söyleyen yöneticiler, bu parayla faturaları karşıladıklarını kaydetti. Yöneticiler, "Okul aile birliğinin desteği olmazsa, elektrik- su kesilir, kalorifer yanmaz" diye sitem etti.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.