Bal şerbetinin faydaları saymakla bitmiyor

Bal şerbetinin faydaları saymakla bitmiyor
Sabahları uyanınca, bir bardak ılık su içmek vücudun güne hazırlanmasına imkân veriyor. Ancak bunun yerine ballı su tüketmek daha fazla olumlu sonuç doğuruyor.
Yüzyıllardır şifa reçetelerinin üst sıralarında yer alır, bal. Öyle ki birçok hastalığa karşı asırlarca ilaç olarak kullanılan bal günümüzde de rahatsızlıklara karşı vücudu takviye de daim başvurulan bir yardımcı. Peki, kaçımız onun faydalarına dair bilgi sahibiyiz?
 
Özellikle sabahları erken kalkanların tüketeceği bir bardak ılık suya karıştırılmış bir tatlı kaşığı bal bedenin zinde hâle gelmesine zemin hazırlar. Tabi bunun haricinde şu yararlara da kapı aralar:

YÜZYILLARDIR İLAÇ GİBİ KULLANILDI

 
KİLOLARI ERİTİR: Ballı su zayıflama sürecine destek verir. Çünkü baldaki şeker, tamamen doğaldır. Şekerli içeceklere duyulan arzuya karşı da mücadele için fazlasıyla katkı sağlar.
 
BAĞIŞIKLIĞA İYİ GELİR: Bal bakteri öldürme özelliğine sahiptir. Sade tüketilecekse organik olmalıdır. Baldaki antioksidanlar kötü olan serbest radikaller ile savaşır.
 
ALERJİLERİ AZALTIR: Bal vücudu polenlere karşı alıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca çevreye bağlı alerjilere yönelik hassasiyeti azaltamaya da destek verdiği bilinmektedir.
 
ENERJİ VERİR: Kahve yerine ılık ballı suyu tercih edenler enerji alımını daha iyi sağlar. Vücut çok az susuz kalsa bile uyuşukluk, tembellik ve hâlsizlik hissi oluşur. Bal bu noktaya iyi bir seçenektir. Çünkü kahve idrar söktürür bal bunu yapmaz.

ÖKSÜRÜĞÜ KESER: Ballı sıcak su boğazdaki ağrıyı ve tahrişi azaltır. Ilık su boğazı yumuşatırken bal da boğazın ince bir tabakayla kaplanmasını sağlar. Böyle öksürük şikâyetini azaltır.
 
TOKSİNLERİ KOVAR: Ballı suyu düzenli tüketmek hastalığa yol açan toksinlerden kurtulmayı sağlar. İçerisine limon da eklenirse yararı katlanır.
 
ŞİŞKİNLİĞİ ALIR: Bağırsak ağrısı ve gaz varsa, bir bardak ılık ballı su içmek problemi ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
 
KALBİ KORUR: Ballı ılık su içmek kolesterol seviyesini artırmaya yardım eder. Yine kalp damar (kardiyovasküler) gerilimini azaltma imkânı sunar.
 
ASİDİ HAFİFLETİR: Sabahları içilen ballı ılık su sindirime destek verir. Midenin asitlik derecesini hafifletir. Kalın bağırsağını susuz kalıp sıkıntıya yol açmasını önler. Ayrıca kabızlık problemine de geçit vermeyen tarafı vardır.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.