Bala Hatun, Banu Çiçek, Bamsı Beyrek, Bayındır Han kimdir

Bala Hatun, Banu Çiçek, Bamsı Beyrek, Bayındır Han kimdir
Bala Hatun, Banu Çiçek, Bamsı Beyrek, Bayındır Han kimdir, Hangisi Dede Korkut Hikayelerindeki karakterlerden biri değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 11 Aralık 2022 Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Bala Hatun, Banu Çiçek, Bamsı Beyrek, Bayındır Han kimdir, Hangisi Dede Korkut Hikayelerindeki karakterlerden biri değildir

A- Bala Hatun
B- Banu Çiçek
C- Bamsı Beyrek
D- Bayındır Han

Doğru Cevap: Bala Hatun

Dede Korkut hikayeleri karakterleri

  • Bamsı Beyrek
  • Banu Çiçek
  • Basat
  • Bayındır Han
  • Burla Hatun
  • Deli Dumrul

Dede Korkut Hikayeleri anonim bir eserdir.

Bamsı Beyrek, Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azerbaycan ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.

Bayındır Han, Türk söylencelerinde adı geçen efsanevi kağan. Bayundur Han olarak da bilinir. Korkut Ata öykülerinde Han’lar Han’ı olarak tanımlanır. Bayındır Han hükmettiği halka her sene büyük şölen düzenler, yiyecek ve içecek yağma ettirir.

Banu Çiçek, Dede Korkut hikâyelerinde geçen Bağnu diye anılan mitolojik karakterdir. Kam püre'nin oğlu Bamsı Beyrek'in beşik kertmesidir. Oğuz boylarında kadınların eşit haklara sahip olduğunun en önemli, en belirgin simgesidir. Banı Çiçek diye de geçer.

57
0
5
1
1
14
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.