Balık kavağa çıkınca deyiminin anlamı nedir

Balık kavağa çıkınca deyiminin anlamı nedir
Balık kavağa çıkınca, hiçbir zaman olmayacak, gerçekleşmeyecek işler için alay yollu söylenir.

Balık Kavağa çıkınca deyiminin anlamı ve cümle içinde kullanımı:

Balık kavağa çıkınca: Gerçekleşmesi mümkün olmayacak işleri anlatmak için kullanılır. ”O kız, o çocukla ancak balık kavağa çıkınca evlenir.”

Balık Kavağa Çıkınca Hikayesi

Eskiden İstanbul balığın ve balıkçıların şimdiye nazaran çok daha fazla olduğu bir şehirmiş. Balıkçılığın merkezi ise Yemiş İskelesi ve Balık Pazarı imiş. Bu merkezlere gelen balık buradan başlamak üzere etraftaki mahalle ya da semtlere dalga dalga ulaştırılırmış. Mevsime göre balığın iyi ve bol çıktığı dönemlerde ise Tophane’den Rumeli Kavağına; Üsküdar’dan Anadolu Kavağı’na kadar İstanbul’un her yerine çeşitli araçlarla balık götürülür satılırmış. Balığın bol olmadığı zamanlarda satıcılarla pazarlık edip fiyat düşürmeye çalışanlara balıkçılar:
“Oooo, senin o dediğin fiyat ancak balık kavağa çıkınca olur” derlermiş.
Bizlerde bu hikayeyi bilmesek de balığın kavak ağacına çıkmasının mümkün olmadığı mantığından hareketle yapılması mümkün olmayan işleri anlatırken balık kavağa çıkınca deyimini kullanırız.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.