Barış içinde yaşamak konulu bir hikaye

Barış içinde yaşamak konulu bir hikaye
Barış içinde yaşamak konulu bir hikaye yazısı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Barışta güzellik var

Çok eski zamanlarda iki tane karşılıklı köy varmış. Bu iki köyü ayıran ve ormana doğru uzanan bir de dere varmış. Bu dere devamlı olarak köylülerin su gereksinimini karşılar, tarlaları sular ve ormana ulaşarak hayvanların su gereksinimlerini karşılamaktadır. Bu dere gün boyu şırıl şırıl akarak tüm canlılara hayat verirmiş. Bu dere sayesinde tüm mahsuller kocaman olurmuş. Zamanla köylüler arasında bazı sorunlar çıkmaya başlamış. Buna şahit olan dere suyunu azaltmış ve insanlar susuzluk yüzünden ne yapacaklarını bilemez olmuşlar.

Bu durumun neden böyle olduğunu düşünmeye başlamışlar. Sonra köylülerden biri, aralarında barış varken derenin şırıl şırıl aktığını fakat aralarında küslük olunca derenin akmaz olduğunu söylemiş. Köylülere aralarında yaşanan sorunları geride bırakıp yeniden barış içinde yaşamaları gerektiğini söylemiş. Köylüler tekrar eskiden olduğu gibi birlik beraberlik ve barış içinde yaşamaya başlamış. Buna şahit olan dere yine şırıl şırıl akmaya başlamış.

1777
1165
1379
1178
1110
1200
2946
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum