Barış içinde yaşamak konulu bir olay yazısı

Barış içinde yaşamak konulu bir olay yazısı
Barış içinde yaşamak konulu bir olay yazısı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Örnek

Barışta Güzellik Var

Çok eski zamanlarda iki tane karşılıklı köy varmış. Bu iki köyü ayıran ve ormana doğru uzanan bir de dere varmış. Bu dere devamlı olarak köylülerin su gereksinimini karşılar, tarlaları sular ve ormana ulaşarak hayvanların su gereksinimlerini karşılamaktadır. Bu dere gün boyu şırıl şırıl akarak tüm canlılara hayat verirmiş. Bu dere sayesinde tüm mahsuller kocaman olurmuş. Zamanla köylüler arasında bazı sorunlar çıkmaya başlamış. Buna şahit olan dere suyunu azaltmış ve insanlar susuzluk yüzünden ne yapacaklarını bilemez olmuşlar.

Bu durumun neden böyle olduğunu düşünmeye başlamışlar. Sonra köylülerden biri, aralarında barış varken derenin şırıl şırıl aktığını fakat aralarında küslük olunca derenin akmaz olduğunu söylemiş. Köylülere aralarında yaşanan sorunları geride bırakıp yeniden barış içinde yaşamaları gerektiğini söylemiş. Köylüler tekrar eskiden olduğu gibi birlik beraberlik ve barış içinde yaşamaya başlamış. Buna şahit olan dere yine şırıl şırıl akmaya başlamış.

2. Örnek

Komşuların Barışması

  • Olay : İki komşunun barışması
  • Kişiler : Birbirine komşu iki kişi
  • Yer : Köy
  • Zaman : Geçmişte bir zaman

"Bir köyde yan yana evlerde oturan ama birbirleriyle geçinemeyen iki komşu yaşarmış. Bu iki komşu birbirleriyle sürekli kavga ederlermiş. Bu yüzden birbirlerine selam bile vermez olmuşlar. Birisine ufak bir şey bile lazım olsa birbirlerinden istemez, uzaklara gidip başka birinden isterlermiş.

İki komşunun tarlaları da komşuymuş . İkisi de tarla da gün boyu çalışırlarmış ama birbirleri ile konuşmazlarmış. Günler böyle devam ederken bir gün içlerinden biri tarlada çalışırken bir çukura düşüp yaralanmış, küs olduğu komşusu onun yardım sesini duyunca başta yardıma gitmemiş, ama sonra dayanamayıp yardımına koşmuş. Onu oradan kurtararak hastaneye götürmüş.

Bu olaydan sonra bir de bakmışlar ki, aslında birbirlerine çok benziyorlar, tüm zevkleri ve anlayışları aynı. Yavaş yavaş birbirlerine ısınmışlar. Günleri beraber geçmeye başlamış. Yardımlaşmaya başlamışlar. Bir gün onun tarlasında beraber çalışmışlar, bir gün ötekinin tarlasında. Birindeki tarım aleti ötekinde olmadığından eşyalarını da ortak kullanmışlar. Bir de bakmışlar ki tüm işleri eskiden yaptıklarının yarısı zamanda bitirmişler.

Hem böyle daha az çalışmışlar hem daha mutlu ve huzurlu olmuşlar. Birbirleri ile dayanışma içinde barış içinde yaşamanın kıymetini, faydasını, önemini anlamışlar."

3480
5797
6084
758
780
1102
3482
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum