Barkod sistemi ne işe yarar

Barkod sistemi ne işe yarar
Barkod sisteminin ne işe yaradığı onusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Genelde dikdörtgen biçiminde olan, birbirine paralel çizilmiş inceli kalınlı çizgilerden ve bu çizgilerin arasındaki boşluklardan meydana gelen , siyah çubukların oluşturduğu bir sembole barkod denir. Barkod sistemi, ürünlerin bilgisayarlara bağlantılı optik okuyuculu cihazlar ile kimliklendirilmesini öngören bir sistemdir. Ürün üzerindeki barkod, bilgisayara bağlı bir makine vasıtasıyla taranır. Bilgisayar ise bu karakterlere karşılık gelen ve daha önceden girilmiş bilgileri ekrana getirir. Böylece barkod ürünle ilgili hiçbir bilgiyi içermediği halde, ürünle ilgili tüm bilgilere çok hızlı bir şekilde ulaşmaya yardımcı olur.

Barkod, hayatımızda kullanılan bir çok ürünün üzerindeki beyaz zemine siyah bir şekilde basılmış, çizgi ve sayılardan oluşan özel bir sistemdir. Günlük hayatta ve iş hayatında büyük kolaylıklar sağlamıştır. Ürünler barkod okuyucuya tutularak ürün fiyat girdisi otomatik bir şekilde ekrana yansımaktadır. Bu sayede onlarca, yüzlerce ürünü kısa sürede kasadan geçebilir ve ödemenizi yapıp alışverişlerden kurtulabilirsiniz. Barkod ürünlerin kimliği demektir, barkotsuz ürünler kesinlikle tüketilmemeli ve tüketilmesine engel olunmalıdır.

Barkod adı verilen birbirine paralel çizgiler, günlük hayatımızda alışveriş yaparken sık karşılaştığımız şeylerdir. Market, mağaza ve diğer ürünlerin alındığı yerlerde kasaya gelirken kasiyer, ürünün barkodunu el terminali ile okutur ve ürünün fiyat bilgisi hakkında bize detay verir. Yani barkod, alışverişin kolaylaşması için geliştirilen teknolojik bir sistemdir.

6313
7383
10018
1641
1437
1628
3275
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum