Barselona Şehir Tanıtım Turu video gezilecek yerler

Barselona Şehir Tanıtım Turu video gezilecek yerler
Barselona şehir tanıtımı, Barselona şehir turu, Barselona hakkında bilgi, Barselona şehrinin tanıtım videosu vb. aramaların cevabını bu sayfamızda bulabilirsiniz...

Barselona (İspanyolca ve Katalanca: Barcelona), İspanya'da Katalonya Özerk Topluluğu ve Barselona ilinin merkezi ve İspanya'nın ikinci büyük kenti. Ülkenin kuzeydoğusunda, İspanya-Fransa sınırının 150 km güneyinde yer alır. İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezidir

Barselona söylentiye göre İÖ 3. yy'da Kartacalılar tarafından eski bir İberya kenti üzerine kurulmuştur. Kentin adı da bir olasılıkla Kartaca'nın ünlü yönetici ailesi Barkaslardan kaynaklanır.

Barselona İber Yarımadası'nın kuzeydoğu kıyısında yer alır. Güneydoğu yönünde Akdeniz'e doğru inen hafif eğimIi bir arazi üstünde kurulmuştur. Kuzeydoğuda Besôs, güneybatıda Llobregat nehirlerinin arasında kalan verimli ovada yer alır. Kuzeybatıdan, en yüksek tepesi Tibidabo (532 m) olan dağlarla çevrilidir. Akdeniz İkliminin hüküm sürdüğü Barselona'da iklim yumuşaktır.

 

Barselona Şehir Turu Videosu


Aşağıdaki videolar sayesinde kabaca da olsa, gitmeden önce Barselona hakkında bilgi sahibi olabilir, sizi nasıl bir şehrin beklediğini öğrenebilirsiniz... Barselona yollarını, kaldırımlarını, binaları, caddelerini, insanların giyim tarzlarını, gezilecek turistik yerlerini ve şehrin genel atmosferini görebilirsiniz...



Barselona kent planı düzenli ve uyumludur. Ticaret ve yerleşme aIanları eski kentin merkeziyle çevresinde yoğunlaşmıştır. Sanayi bölgeleri bunların dışından çevreye doğru yayılır. Eski kentin ana ekseni, kuzeyde büyük ticaret merkezi Plaza de Cataluña, güneyde ise Paseo Marítimo ve kıyı şeridi arasında uzanan bir dizi bulvardan oluşan Ramblas'tır. Geniş kaldırımları, ağaçlar altındaki bankları ve kitap, gazete, el sanatı ürünleri, özellikle de başta kuşlar olmak üzere ev hayvanları ve çiçek satılan küçük dükkanlarıyla Ramblas sevilen bir gezinti alanıdır.

 

 

Barselona'da Gezilecek Başlıca Yerler


La Sagrada Familia

Plaza de Cataluña

Casa Batlló

Ramblas

Avinguda Diagonal

Barselona Katedrali

Palacio Real Mayor

Kristof Kolomb Anıtı

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.