Başbakan konuştu: Engelli öğretmen alınacak

Başbakan konuştu: Engelli öğretmen alınacak
Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında müjdeleri ardı ardına sıraladı...

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

Vazife malülü olanların aileri devlet demiryolları, deniz yolları ve belediyelerin toplu taşıma araçlarının şehir içi ve şehirler arası hatlarında ücret ödemeden seyahat edebilecekler. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında refakatçilerde bu hizmetlerden faydalanabilecek. Saat uygulaması yok. Dileyen dilediği saatte kullanabilir.65 yaş üzeri olanlara da yüzde 50 indirim yaptık. Daha öncelerde yüzde 20 falandı...

Şimdi geliyorum bir başka müjdeye. Engelli vatandaşlarımızı hep önemsedik. Kamuda 2002 yılında 5 bin civarında memur olarak istihdam ediliyordu. Biz bu sayıyı 5 kat arttırdık. Şu anda kamuda 27 bin engelli kardeşimiz çalışıyor. 2012 yılında engelli sınavı yapıldı ve 7 bin kadroya atama yapıldı. Şimdi 8 bin kardeşimizi kamuda istihdam edeceğiz. Geçen yıl yapılan merkezi sınav esas alınarak 8 bin kardeşimizi işe yerleştireceğiz.

'ENGELLİ ÖĞRETMENLERİN ATAMALARI GERÇEKLEŞECEK'

Öğretmen yetiştiren kurumlardan mezun olan engelli arkadaşlarımızın öğretmen atamaları için harekete geçtik. Engelli öğretmen olamaz diye bir düşünceyi biz tanımıyoruz. Engelli de bal gibi, çok iyi öğretmen olur. Engelli kardeşlerimize ne yapalım biz kadar mahkumuyuz sözünü söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu insanlar ben bu ülkede tüm vatandaşlarımıza hizmete ortak olmak istiyorum diyor. Kendisini yetiştirmiş adama sen nasıl engel koyarsın. Ak Parti hükümetleri döneminde engelli bireylerin eğitimine de önem verdik. Özel rehabilitasyon merkezlerinde 245 bin vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Aylık 105 milyon TL para harcıyoruz. Bu okullarımızda özel öğretmen açığı yaşanıyordu. MEB tarafından belirli branşlardaki öğretmenler için sertifika programı başlatıyoruz. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye genelinde 17 milyon öğrencimize yeni dönemde başarı dileklerimi iletiyorum.

Bu yıl Şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını gerçekleştireceğiz. 7 bin civarında öğretmenlerimiz tercihleri işleme konuldu.

Kaynak:Stargazete

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.