Başbakanım: 'dershanaler kapatılacak' dedi 'yes sir' and

Başbakanım: 'dershanaler kapatılacak' dedi 'yes sir' and
Yoksa burada da kürtaj açıklamasında olduğu gibi bir gündem değiştirme mi söz konusu? Ya da bu söylenenler, the cemaati köşe sıkıştırmak ve pazarlık yapmak için pey akçesi olarak mı ileri sürülüyor?

BAŞBAKANIM; ‘DERSHANELER KAPATILACAK’ DEDİ VE; ‘YESSSSS SİRRRR!’ AND WHAT İS ?

Herkes yana yakıla Afyon Karahisar’daki Mehmetçiklerimizin pisipisine şehit olmalarından söz ediyordu. Gündem de 4+4+4’ün durumu ve erken okula başlamanın sınıf mevcutlarına olumsuz katkısından ve öğretmenlerin eş durumu tayinlerinden söz ediyordu…

Ama birden Sn. Başbakanımız; ‘dershaneler kesinlikle kapatılacak. Hem de hemen kapatılacak’ diye bir açıklama yaptı ve gündem de cartttttt diye değişiverdi, değil mi? Hâlbuki Türkiye’deki her sene üniversiteye yerleşen kontenjan belli. Kontenjanların da yerleşme adaylarıyla eşleşmesi gerekli. O zaman neden1 bardak suda böylesi 1 fırtına, hem de Başbakanımız tarafından kopar(t)ılmakta acaba? Yoksa burada da kürtaj açıklamasında olduğu gibi bir gündem değiştirme mi söz konusu? Ya da bu söylenenler, the cemaati köşe sıkıştırmak ve pazarlık yapmak için pey akçesi olarak mı ileri sürülüyor?

Konuya the cemaat açısından bakılınca, öz ve net bir şekilde konunun açıklamasını Taha Akyol Hürriyet gazetesinde yaptı. Şöyle ki; ‘…Yapılan açıklamalarla gerilim hayli düşürülmüştü. Dershanelerin kapatılması için Başbakan tarih verince benim de aklıma bu geldi; hükümetten yeni bir tavır mı, diye düşündüm. Cemaat ya da camia çevresine sordum, bir gerilim, bir alınganlık görmedim. “Bizim için sorun yok” dediler:

“Bizim dershanelerimiz yıllar içinde kazandığı tecrübe ve başarı ile buna çoktan hazırdır. Özel okullara gidecek öğrencilerin ücretini de devlet ödeyecek. Talep artışı bile olabilir. Lise düzeyindeki okullarımızda öğrencilerimizi üniversite sınavlarına hazırlayacak birikimimiz de var üstelik. Bu karar konusunda tek eleştiri, özel hocalarla varlıklı ailelerin çocuklarını sınava hazırlamaya devam etmesi, bunun dışında ise ‘kayıt dışı’ kursların ortaya çıkması ihtimali olabilir.”

Benim görüşüm şu: Dershanecilik bir problem haline gelmişti, en önemlisi müfredat derslerinin ihmal edilmesi, eğitimin bir “sınava hazırlık” faaliyetine dönüşmesi idi. Bu çok ciddi bir sorundur. Ecevit hükümeti döneminde de kapatılmaları gündeme gelmiş ama toplumsal talep dikkate alınarak bu yöne gidilmemişti. Çocukların geleceğinde “sınav” bu kadar belirleyici iken, arzla talep arasında bu kadar fark varken, dershaneler kapatıldığında hali vakti müsait olan aileler özel hocalarla çocuklarını sınava hazırlama yarışına girmeyecek mi? Kayıt dışı ve denetimsiz kurslar oluşmaz mı? Böyle bir durum ortaya çıkarsa çözümünü şimdiden düşünmek lazım.

Meseleyi hükümet-cemaat çekişmesi diye dar bir pencereden değil, eğitim sisteminin bir parçası olarak ele almak gerekir, diyorum…’

Eeee o zaman ben de diyorum ki;

1. Farkında mısınız, Afyon faciası ve terör gündemden düştü?

2. Farkında mısınız, dershaneler konusu da tam da Başkanlık rejimi tartışılırken, gündemimize nur topu gibi bırakılan Kürtaj tartışmasına döndü?

3. Farkında mısınız; dershanelerin kapatılması olayı, MEB’ndaki 4+4+4 uygulamasındaki başarısızlığı unutturdu?

4. Farkında mısınız, eş durumu tayinlerindeki garabetler ne çabuk da unutturuldu?

5. Farkında mısınız, dershaneleri kaptana kadar, ilk önce devlet okullarındaki eğitim düzeltilmeli?

6. Farkında mısınız, herhalde başbakan doğu ve güney doğudaki dershanelere / yurtlara saldırılmasının sebebini hiç bilmiyor?

7. Farkında mısınız, PKK’nin Diyarbakır’da taş atacak çocuk bulmak için okuma salonlarına; ‘hafta sonlarında çalışmayın’ diye baskı yapıp molotof atardı?

8. Farkında mısınız, her an Eğitim Bakanı gibi bir yetkili çıkıp, dershanelerin kapatılmamasını isteyenler; ‘Laikler ve PKK’lılardır diyebilir?’

9. Farkında mısınız, Güneydoğuda kaç okul, kaç YİBO eğitim yeri KCK’lı / PKK’lı müdürlerin elinde?

10. Farkında mısınız, insanlar soruyor, doğuda lise öğrencilerini dağa gönderen KCK’lı müdürlerin / öğretmenlerin peşine düşüleceğine, dershanelerin peşine düşülüyor ve onlar kapatılmak isteniyor?

11. Farkında mısınız, dağa çıkışların önünü kesen dershanelere böylesine teşekkür edilmesi çok manidar?

12. Farkında mısınız, bu sistem ile denilen; ‘ne öyle dershane ya da okuma salonuna gidip ODTÜ’yü kazanmak. Fakirsen fakirliğini bil’?

13. Farkında mısınız, acaba bir cari açık daha var da, bak bu piyasaya çıkarsa kapatırım ha mı deniliyor?

14. Farkında mısınız, dershanelerin doğudaki başarısı terör örgütünü çok kızdırdıği için eğer dershaneler kapanırsa terör örgütü sakinleşecek?

15. Farkında mısınız, KPSS sonrası öğretmen adayları güney doğudan okul seçemiyorlar. Çünkü çoğu okullarda KCK’li müdürlerin varlığı söz konusu?

16. Farkında mısınız, USTA’ya belki de bir dershaneler zinciri açtırtsak, bu problemler yaşanmayacak diyenler oluyor?

17. Farkında mısınız, parti kapat, dershane kapat, basın kapat, sosyal medya kapat nereye kadar bu kapatılacaklar olacak ve ileri demokrasiye geçiyoruz; ‘boru mu’ denilecek?

18. Farkında mısınız, dershane varsa okul niye var diyen Başbakanımız, okulu mu kaldırmalı çünkü okulun 4 senede yaptığını dershaneler 1 senede gerçekleştiriyor?

19. Farkında mısınız, dershanecilik olmasa da, danışma merkezi olur, etüt merkezi olur ve bu iş gene yürür?

20. Farkında mısınız, özel dershaneler halkın parasını emiyor kapatalım derken, özel hastaneler belki de çok daha fazla kan emiciliği yapmasına rağmen hala teşvik edilip, çoğaltılıyor?

21. Farkında mısınız, her lafın başında "serbest piyasa ekonomisine inandığını" söyleyen bir Başbakan'a bunları hatırlatmak zorunda olunca, inanmak başka, anlamak başka bir şey anlaşılan deniliyor?

22. Farkında mısınız, dershaneler kapatılınca meydana çıkacak olan 200 bin kadar eğitimli işsiz ne olacak, çoluk çocuk sahibi insanlar geçimini nasıl sağlayacak?

23. Farkında mısınız, ‘dershanelerin kalkması halkımın talebi’ sözünüzde samimiyseniz, neden kamuoyu yoklaması yapılmıyor?

24. Farkında mısınız, hadi diyelim ki dershaneleri kapattınız, özel dersin önüne nasıl geçecekler?

25. Farkında mısınız, dershaneye parası yeten öğrenciler bu kez de aynı para ile sadece bir dersten özel ders alabilecek? Yine zengin olan basacak parayı ve evladına özel ders aldıracak.

26 Farkında mısınız, ‘okul varken dershaneye ne gerek var’ diyen Sn. Başbakan’a rağmen, dershaneler, MEB okullarında ki eğitimin yetersizliğinden ortaya cıktılar?

27 Farkında mısınız, gazi Antep bombacılarına yardım eden kişi de devlet okulunda müdür yardımcısıydı? Aslında hükümet önce bunları temizlemeli ve eğitimin kalitesini arttırmalı ve ondan sonra da vatandaşlar kendi hür iradeleri ile karar versinler;  dershaneye gerek var mı yok mu diye, değil mi?

28 Farkında mısınız, "biz hükümete geldiğimizde baktık, ÖSS’de dershane müfredatına göre soru soruluyor" dedi sayın başbakan? Bu konuşmayı hangi danışma(ma)nı hazırladı ise tam da çuvallamış Sn. Başbakan. Çünkü; ÖSE’ler dershane müfredatına göre soru sormuyor, Aksine dershaneler ÖSS müfredatına göre ders işliyor, değil mi?

29. Farkında mısınız, dershaneler için "merdiven altı" tabirini kullandı Sn Başbakan? Yani vergi kaçırıldığını iddia etti. Elbette her işletme mutlaka vergisi vermeli. Fakat bütün sanayi kuruluşları, işletmeler, hep vergisini tam veriyor da, bir dershaneler mi kaldı vermeyen de böyle kapatma cezası ile cezalandırılıyorlar? Diğer vergi toplayamadığı meslek dalları için de aynı kapatma cezasını uygulayacak mı Sn Başbakan?

30. Farkında mısınız, Sn. Başbakan her ay yaptırdığı kamuoyu yoklamalarına çok önem veriyor ve hayatı hep onların üzerinden okuyor? O zaman var mısınız Sn. Başbakan, bu ayki anketinizde vatandaşa şu soruyu da sormaya; ‘Sevgili vatandaşlarım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den memnun musunuz?’ Hodri meydan Sn. Başbakanım…

31. Farkında mısınız, bunlar yakında Türkçe Olimpiyatları’nı da yasaklarlar. Çünkü dershane de, olimpiyatlar da hizmetin en çok beğenilen faaliyet alanları?

32. Farkında mısınız, zannediyor ki dershanecilik salt bir ticaret işi? Halbuki bilmiyor ki bu iş bir FEDAKARLIK, HİZMET ve BASKASI İCİN YAŞAMAK standartı ve MÜFREDATI da YAŞATMA İDEALİ...

33. Farkında mısınız, bir dershaneci arkadaşla görüştüm ve diyor ki; ‘Bu dönem ki teftişler, 28 Şubat sürecinde dahi olmamıştı.’ Yani niyetler belli…

34. Farkında mısınız, bazıları rahmetli Turgut Özal gibi geldi ama 10 yıl içinde de aynı Süleyman Demirel gibi oldu?

35. Ve son olarak farkında mısınız, Ali Ünal’ın söylemiyle; ‘artık ceket cüppeye değdi ve o anda elimde kupkuru bir dala dönüşüverdi.’ Bu cüppe inşaallah imamın ya da  hakim ve savcının cübbesi değildi...

Twitter: @onderaytac
E-mail: tarafi@gmail.com

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.