Basın ve Yayın Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi

Basın ve Yayın Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi
Üniversite sınavına hazırlanan ve Basın ve Yayın bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik.

İşte Basın ve Yayın Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Yazılı basında, haberin kaynağından basım ve yayın aşamasına kadar  olan işlemlere ilişkin  temel bilgi ve becerileri kazanmış nitelikli eleman yetiştirmek ve bu alanda araştırma yapmak amacıyla eğitim veren bir bölümdür.

Çalışma Alanları :

Basın ve Yayın programını bitirenler çeşitli basın ve yayın kuruluşlarının merkez ve haber bürolarında “Muhabir” olarak görev alırlar.Mezunlar, matbaacılık, basın işletmeciliği, basında pazarlama, Radyo-TV haber programcılığı ve yayımcılığı gibi konularda çalışmalar yaparlar.
Üniversitede akademik kariyer yanında Radyo-TV, Haber Programcılığı ve Yayımcılığı gibi konularda medyada çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait işyeri de açabilirler. Kazanç durumu, çalışma  koşulları ve deneyimle doğru orantılıdır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu :

Kitle iletişim araçlarının gelişmesi bu mesleğe olan ilgiyi arttırmaktadır.

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler

Çevresinde olup bitenlere ilgili ve dikkatli olması
Başkalarıyla  iyi iletişim kurabilmesi ve girişken olması
Düşüncelerini söz ve yazı ile başkalarına aktarabilmesi
Okumaya ve incelemeye meraklı olmaları
Olayları doğru değerlendirebiliyor olması gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.