Battaniyeleri ile dünyaca meşhur ilimiz hangisidir

Battaniyeleri ile dünyaca meşhur ilimiz hangisidir
Battaniyeleri ile dünyaca meşhur ilimiz hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Battaniyeleri ile dünyaca meşhur ilimiz hangisidir

Cevap : Siirt
Siirt battaniyesi doğal özellikleri günümüzde doğal olarak üretilen ve insan sağlığına zararlı olmayan bir yapıya sahiptir. Tamamen hammaddesini tiftik keçisinden alan Siirt battaniyesi özellikle İç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla kullanılan bir battaniye türüdür.
El sanatları, kültürel kimlikleriyle bulundukları yörenin gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemizin dört bir köşesinde el sanatları nesilden nesile geçerek günümüze kadar geçerliliğini sürdürmüştür. Siirt ilimizin halk kültüründe önemli bir yere sahip el dokuması Siirt battaniyesi üretimi ise 100 yılı aşkın süredir gözdeliğini ve önemini tüm ihtişamıyla korumaktadır. Bu battaniyeler tiftik keçilerinin saf tiftiklerinden üretilmektedir. Battaniyelerin renkleri siyah ve beyaz olabileceği gibi, deve tüyü renginden oluşabilmektedir.

13
0
6
0
6
8
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.