Bayram namazına gittiniz mi

Bayram namazına gittiniz mi
Hiç bayram namazına gittiniz mi, gittiyseniz neler yaşadınız ve neler hissettiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet daha önce bayram namazına gittim. Bayram namazını kıldıktan sonra camideki herkesle bayramlaşmak beni çok heyecanlandırdı ve mutlu etti.

Bayram namazı, bayram sabahlarında, sabah namazından sonra belli bir vakitte kılınan ve vacip olan bir namazdır. Bayram namazları senede iki defa olur. Bunlar Ramazan bayramı ve Kurban bayramı olarak bilinmektedir. Bayram namazlarında çok kişi olur. Cemaat oldukça kalabalık olur. Namaz coşkulu bir şekilde kılınır.

Bayram namazları iki rekattır. Namazları imam kıldırır. Sureleri sesli bir şekilde okunur. Cemaat imama uyarak hareket eder. Bayram namazlarındaki coşku namaz sonrasında da devam eder. İnsanlar namaz sonrasında bayramlaşır. Birlik ve beraberlik olur. Barış ve huzur ortamı oluşur. Bu havayı çocuklar da teneffüs eder.

16
19
203
54
8
4
300
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.