Bebek, kedi yavrusu gibi şeyleri görünce oluşan sıkma veya ısırma isteğine psikolojide verilen ad nedir

Bebek, kedi yavrusu gibi şeyleri görünce oluşan sıkma veya ısırma isteğine psikolojide verilen ad nedir
Bebek, kedi yavrusu gibi şeyleri görünce oluşan sıkma veya ısırma isteğine psikolojide verilen ad nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bebek, kedi yavrusu gibi şeyleri görünce oluşan sıkma veya ısırma isteğine psikolojide verilen ad nedir 

A- Tatlı sertlik
B- Minnoş şiddet
C- Sevimli saldırganlık
D- Nanik atak

Doğru Cevap: Sevimli saldırganlık

Bebek, kedi yavrusu gibi şeyleri görünce oluşan sıkma veya ısırma isteğine psikolojide verilen ad sevimli saldırganlıktır.

Sevimli saldırganlık, sevimli bir şey görmenin neden olduğu yüzeysel agresif bir davranıştır diyor. Sevimli bir şey gördüğümüzde dişlerimizi sıkıp, herhangi bir zarar vermek niyetinde olmasak bile seni yiyeceğim bile diyebiliyoruz ve kaburgalarını kırmak istercesine sarılmayı tarif ediyoruz. Kıkırdayan bebeklere dayanamıyoruz ve sevimli bulduğumuz hayvanları sıkarak, buna mıncırarak da diyebiliriz, bunun için evrensel bir istek duyuyoruz. Yani bu aslında hepimizin içinde var ve yaygın bir tepki.

99
89
7
17
398
10
60
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.