Bebek odası nasıl yapılır? Bebek odası mobilyaları nasıl olmalıdır?

Bebek odası nasıl yapılır? Bebek odası mobilyaları nasıl olmalıdır?
Bebekler doğdukları gün itibariyle çevreyi çok hızlı bir şekilde gözlemleyip bunları algılamaya çalışır.

İlk zamanlarının büyük bir bölümünü evde hatta kendi odalarında geçirecek olan bebeklerin oda tasarımı onların beyinsel gelişimi için önemlidir.

Bebek Odası Modelleri Seçimi Nasıl Yapılır?

Bebek odası modellerini oluştururken dikkat edilmesi gereken ve bilinmesi gereken en önemli nokta psikolojik bakış açısıdır. Bebeğinizin bilinç altına yerleşmesini istediğiniz objelerin ve faktörlerin göz önüne alınarak yerleştirilmesi önemlidir. Unutulmamalıdır ki bebekler gördüklerini taklit etme ve bunları örnek almada bütün canlılardan daha yeteneklilerdir. Bu yüzden bizler öncelikli olarak bebeklerinizin geleceklerini göz önünde bulundurarak hareket etmenizi ve bu şekilde bebek odası tasarlamanızı öneriyoruz.

Bebek Odası Mobilyaları Nasıl Olmalıdır?

Bebek odalarında dikkat edilmesi gereken en hassas noktaların başında mobilyanın yapımında kullanılan boya ve mobilya alaşımları gelmektedir. Yani kesinlikle ucuz mobilyalar tercih konusu olmamalıdır. Bu yüzden mobilya takımı seçerken hele ki bu bebeğiniz veya çocuğunuz içinse özel yapımı tavsiye ediyoruz. Sağlık ve güven açısından bu bir numaralı etkendir. Şu şekilde düşünmek gerekirse bebeğiniz karyolasını kemirecektir illaki bu gibi durumlarda petrol ürünü gibi malzemeler bebeğinizin sağlığı açısından risk teşkil edecektir.

Bebek odalarında oyuncaklara kesinlikle yer verilmelidir. Çocuğunuz genellikle ilgi eksikliği duyduğunda ve tek kaldığında ağlama gereği duyar. Bunun olmaması için çeşitli ona zarar vermeyecek oyuncakların bebek odası içerisinde olması önemli ve gereklidir. Bu oyuncakların erişimi kolay olmadır. Örnek olarak bebek beşiğinde en az 2 yada 3 parça bez olmak kaydıyla oyuncak bulunabilir. Beşik dışında ve yerlerde odayı bebeğe güzel gösterecek oyuncaklarla süslemek onların daha mutlu olmasını ve çevreyi daha meraklı gözlerle incelemesini sağlayabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.