Belletici öğretmen görevlendirilmesi genelgesi

Belletici öğretmen görevlendirilmesi genelgesi
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 2013/3 nolu “Belletici Öğretmen Görevlendirilmesi” konulu genelge yayınladı.

Okul, tür, kademe ve özelliklerine göre Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmelik ve okulların özel yönetmeliklerinde belirtilen esas ve usullere göre görevlerini yürüten belletici öğretmenlerin ücretleriyle ilgili hükümler ise Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 13. maddesinde belirtilmiştir.

Söz konusu 2013/03 nolu genelgeye göre;

1- Belletici ihtiyacı;

a) Okulda görevli öğretmenler arasından,

b) Okulda yeterli sayıda öğretmen bulunmaması ve ihtiyacın karşılanamadığı durumlarda sırayla aynı yerleşim birimindeki, ilçedeki ve ildeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerden istekli olanlar arasından,

c) Her iki durumda da ihtiyacın karşılanamaması halinde sırayla yerleşim birimindeki, ilçedeki ve ildeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenler arasından resen görevlendirme yapılmak suretiyle karşılanacaktır.

2- Askerlik görevini öğretmen olarak yürütenlere belleticilik görevi verilebilecek, ancak valiliklerce Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında görevlendirilen ücretli öğretmenlere belleticilik görevi verilmeyecektir.

3- Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği n 55 inci maddesi; “Eğitim-öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanlara yönetim, büro işlerinde, ders, nöbet ve sınav gibi rehberlik ve psikolojik danışmadaki hizmet alanlarıyla ilişkisiz konularda görev verilemez...” hükmü gereğince rehber öğretmenlere belleticilik görevi verilmeyecektir.

4- Okul yönetimlerince, belletici öğretmenlerin görevleri mevzuatına uygun olarak açıkça belirlenerek kendilerine yazılı olarak tebliğ edilecektir.

Belletici öğretmen görevlendirilmesine dair 2011/37 nolu Genelge yürürlükten kaldırılmıştır. Yürürlükten kaldırılan genelge için tıklayınız.

Editör Notu: Yürürlükten kaldırılan genelgede ihtiyaç duyulması halinde ana sınıfı öğretmenlerine de belleticilik görevi veriliyor iken bu yeni genelgede ana sınıfı öğretmenleri artık resen belletici olarak görevlendirilemeyecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.