Ben kimim konusunda neden farklı cevaplar vardır

Ben kimim konusunda neden farklı cevaplar vardır
Ben kimim konusunda neden farklı cevaplar vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü herkesin kendi varlık sebebini ortaya koymada yararlandığı kaynaklar ve ulaştığı sonuçlar farklı olabilmektedir. Bu da cevapların farklı olmasına yol açabilmektedir.

Ben kimim? konusunda farklı cevapların olmasının en büyük sebebi işte dini, felsefi ve bilimin yaptığı bu açıklamalara dayanır. Bilim; insanı ruhsal ve biyolojik olarak incelemiş ve insan bedeninin yapı özelliklerini kendi yöntemlerini kullanarak açıklamaya çalışmıştır.

Din ise, “ben kimim?” sorusuna iman ve iman noktasından yaklaşmış ve kendi açıklamalarının delileri olarak mübarek kitaplarda yazılanları göstermiştir. Felsefi açıdan da “ben kimim?” sorusu filozlarca senelerce tartışılmış ve farklı cevaplar verilmiştir. Bazı filozoflar bu soruya akılsal temellendirmeler yaparak cevap aramış bazıları ise hem dini hem de doğa kavramı üzerinde değerlendirmiştir.

3
0
1
1
0
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.