Besinlerin israf edilmesini engellemek için neler yapılabilir

Besinlerin israf edilmesini engellemek için neler yapılabilir
Besinlerin israf edilmesini engellemek için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İhtiyacımız kadar almamız gerekir, besinleri doğru saklamayı bilmeliyiz ve fazla yemek yapmaktan kaçınmalıyız.

1. İhtiyacınız kadar alın, gıda alışverişine çıktığınızda gerekenden fazlasını satın almaktan kaçının. İhtiyaçlarınızı belirleyin ve alışverişinizi önceden planlayın.

2. Çirkin gıdaları dışlamayın, farklı renkte, farklı biçimde ve göze güzel gelmeyen sebze meyveleri satın alın.

3. İlk olarak önceden aldığınız gıdaları tüketin, son tüketim tarihlerine dikkat edin

4. Gıda atıklarını nasıl değerlendirebileceğinize bakın, çeşitli sebze saplarını, kabuklarını, köklerini biriktirip daha sonra bunları kaynatarak değerlendirin.

5. Doğru saklama yöntemlerini kullanın, kimi gıdalar buzdolabında, kimisi dışarıda saklanmalı. Aldığınız gıdaları saklamak için en doğru yöntemleri araştırın ve bunları uygulayın.

6. İhtiyacı olanlarla paylaşın, artan gıdalarınız varsa bunları atmak yerine sokak hayvanlarını besleyin, ihtiyaç sahiplerine verin ve çeşitli kurumlara bağışlamayı deneyin.

7. Aşırı fazla yemek yapmaktan kaçının, yemeği kaç kişinin yiyeceğini göz önünde bulundurarak yapacağınız miktarı planlayın, fazla yemek yapıp israf olmasından kaçının.

13
13
13
13
13
13
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.