Beyzbolcu Babe Ruth maç sırasında başını serin tutmak için kepinin altına hangisini koyardı

Beyzbolcu Babe Ruth maç sırasında başını serin tutmak için kepinin altına hangisini koyardı
Dünyaca ünlü beyzbolcu Babe Ruth maç sırasında başını serin tutmak için kepinin altına hangisini koyardı ve her iki bir vuruşta bir bunu yenilerdi sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Dünyaca ünlü beyzbolcu Babe Ruth maç sırasında başını serin tutmak için kepinin altına hangisini koyardı ve her iki bir vuruşta bir bunu yenilerdi 

A- Karpuz kabuğu
B- Biftek
C- Lahana yaprağı
D- Nane kurusu

Doğru Cevap: Lahana yaprağı

Beyzbol Efsanesi Babe Ruth, oyun oynarken başı serin kalsın diye şapkasının altına her zaman lahana yaprağı koyardı. Güney Kore’de oynayan bir beyzbol oyuncusu aynı şeyi yaparsa, doktor izni olmaması halinde oyundan diskalifiye edilir.
Beyzbolun kökeni kesin olarak bilinmiyor ama kriket oyunundan geldiği tahmin ediliyor. 1846 yılında oynanan ilk profesyonel maçtan sonra bu oyun Amerika’da büyük popülerlik kazanmış. Oyunun yarattığı ilk ve belki de en büyük efsane Babe Ruth. Gerçek ismi George Herman Ruth olan beyzbolcu 1920’li yıllarda önce Boston Red Sox’ta oynadı. Sonradan transfer olduğu New York Yankees takımında ise adeta parladı. Beyzbolu kitlelere sevdiren hem yetenekli hem de sempatik bir oyuncu olan Ruth, Büyük Bunalım yıllarını yaşayan Amerika’da umutsuzluk içindeki halkın tutunduğu simgelerden biri olmuştu. Ruth’un en meşhur olayı ise “Bambino Laneti” idi. Çünkü Boston Red Sox takımı Ruth’u Yankees’e sattıktan sonra 86 yıl boyunca bir kez bile şampiyon olamamıştı.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.