Bilecik'ın ilçeleri

Bilecik'ın ilçeleri
Bilecik, eski adıyla Ertuğrul, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Şeyh Edebali'nin türbesi buradadır. Bilecik, Marmara Bölgesi'nin güney doğusunda yer almaktadır.

Bilecik ilinin 20 adet ilçesi bulunmaktadır. Bilecik; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölgelerinin kesiştiği noktadadır. Şehir en eski bilinen adları "Agrilion" ve "Belekoma"dır. Bilecik, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklardır.

Bilecik'in ilçeleri

Alfabetik sıraya göre Bilecik ilçeleri listesi. Bilecik ilinde toplam 8 ilçe bulunmaktadır.

  • Bozüyük,
  • Gölpazarı,
  • İnhisar,
  • Osmaneli,
  • Pazaryeri,
  • Söğüt,
  • Yenipazar.

Bilecik hakkında genel bilgiler

Yüzölçümü         : 4.307 km2
İlçe Sayısı           : 7
Belediye Sayısı  : 8
Köy Sayısı          : 244
Nüfusu:               : 219.427 (2019)

Bilecik'in ismi nereden geliyor

 Bilecik'te ilk yerleşim MÖ 3000'den öncelere rastlamaktadır. Anadolu'da Tunç Çağına geçiş sürecinde önemli bir yeri olan Bilecik'ten MÖ 3000'lerde tunç yapımı için kalay çıkarıldığı bilinmektedir.İlin bilinen en eski isimleri Agrilion ve Agrillum'dur.Daha sonraki dönemlerde Bilecik Bizans İmparatorluğu sınırları içine giren bir yerleşim yeri olmuştur. Doğu Roma (Bizans) döneminde şehir Belekoma ismiyle anılıyordu. Bilecik o zaman, şimdiki Bilecik'in doğusunda, Hamsu ve Tabakhane derelerinin oluşturduğu vadiler arasındaki bir kaya çıkıntısı üzerine inşa edilen kale çevresinde kurulmuştu.

Bilecik hangi bölgededir

Ülkemizin illerinden biri olan Bilecik Marmara Bölgesinin Güneydoğusunda yer almaktadır. Kuzey bölgesinde Sakarya, güney bölgesinde Kütahya bulunmaktadır. Ayrıca batısında Bursa ili ve Doğusunda ise Bolu ve Eskişehir illeri ile komşudur. Bilecek ilinin Gölpazarı, Osmaneli ve Söğüt ilçeleri, şehrin en önemli su kaynaklarından olan Sakarya Nehri'nin kıyısında yer almaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.