Bilelim ki millî benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar

Bilelim ki millî benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar
Bilelim ki millî benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar Atatürk'ün yukarıdaki sözüyle neyi vurgulamak istemişti, yazınız

Öncelikle milli benlik; milleti oluşturan her bireyin kendini tanıması, nereden geldiğini, kültürünün ne olduğunu , milleti millet yapan değerlerin ne olduğunu benimsemesidir. Tarihini bilmeyen, ne için mücadele edildiğini bilmeyen , kimlerle savaşıldığını ve ne kayıplar verildiğini bilmeyen milletler zamanla kendi benliğini kaybeder. Devletin varlığı ise milletle var olmuştur. Milleti ayakta tutansa inançları ve milli kültürü olmuştur. Milli benliğini kaybetmiş ve tanımamış her toplumda bir arada kalamaz ve gücünü yitirir. Tarihini bilmeyen bir millet, kendi devletine ve milletine de sahip çıkamaz.

Atatürk Bilelim ki Millî benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar sözüyle, Milli benlik, tarihini, kültürünü bilmek savaşlarına ve zaferlerine sahip çıkmak, vatanını ve devletini sevmek demektir. Bunların farkında olmayan kişiler de milletin bir parçası olsalar da kendi benliklerini kaybederek farklılaşır ve değer kaybederler. Kültür erozyonu buna neden olmaktadır.

2839
1392
2890
643
674
562
1586
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.