Bilgi, iman etmek için tek başına yeterli midir

Bilgi, iman etmek için tek başına yeterli midir
Bilgi, iman etmek için tek başına yeterli midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu nedenle bilgili olmak ya da bilgi peşinde olmak iman için yeterli olmasa da bir yol oluşturmaktadır. Bu nedenle bilgi denen şey hikmet olarak yitik mal gibidir, onun her yerde öğrenilmesi gerekir.

Bilgi insan oğlunun öğrenip anlayıp zekası sayesinde aklında tuttuğu düşüncedir. Bilgiler doğru ve yanlış bilgiler diye ikiye ayrılır. İnsan oğlu bilgiyi öğrenir bu öğrendiği bilgiyi uygulayıp uyulamamak onu hislerine kalbine kalmıştır.

Her bilen kişi iman edecek olsa kitapları okuyan herkes inanç belli bir inanç ve iman sahibi olurdu. İman edecek kişinin güvenmesi, kabul etmesi teslim olması gerekir. Örnek verecek olursak:

İslamiyet'te Müslüman olabilmek için için önce iman etmek gerekir. İmanın şartları vardır.

  • Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak.
  • Allah'ın meleklerine inanmak
  • Allah'ın peygamberlerine inanmak.
  • Allah'ın kitaplarına inanmak.
  • Ahiret gününe inanma.
  • Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak.

Bu bilgileri bilmek bir şey ifade etmez. Bizim bütün bu bilgilerin doğru olduğunu ve onu kabul ettiğimiz ve hiç birinde sorgulamamız gerekir.

Bir tanesinde şüphemiz varsa iman etmiş olmaz.

1258
541
283
234
58
76
1840
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum