Bilgi, zaten var olan mı yoksa aranılan bir şey midir

Bilgi, zaten var olan mı yoksa aranılan bir şey midir
Bilgi, zaten var olan mı yoksa aranılan bir şey midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilgi var olan bir şeydir. Ancak bu aranılan bir şey olmadığı anlamına da gelmez. Yani bilginin varlığı onun herkes tarafından bilindiği manasına gelmez. Aynı zamanda var olan bilgi, aranılan bir bilgi de olabilir. Dolayısıyla sorunun cevabı hem olan hem de aranılan bir şey olarak değerlendirilebilir.

Aranılan bilgileri bizler ya bilmediğiniz merak ettiğimiz için ararız ya da önceden bildiğimiz bilgiler ile yeni karşımıza çıkan bir bilgi çeliştiği zaman zihnimizi dengede tutmak doğru olan bilgiyi bulmak için ararız. Bilim her gün ilerlemekte bilimsel bilgi bile kendisini devamlı yenilemekte ve yeni hipotezler uretilince eskileri terk edilmektedir. O halde mutlak , kesin doğru diyebileceğiniz zaten var yani hep var diyebileceğimiz bir bilgi de aslında yoktur, biz devamlı bilgiyi arıyoruz diyebiliriz.

19
0
9
0
51
12
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.