Bilgisayarımızı hangi amaçlarla ne kadar süreyle kullanmamız uygun olur

Bilgisayarımızı hangi amaçlarla ne kadar süreyle kullanmamız uygun olur
Sizce bilgisayarımızı hangi amaçlarla ve ne kadar süreyle kullanmamız daha doğru olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilgisayar kullanırken de çok dikkatli olmalıyız. Uzun süre bilgisayar başında oturmak baş, göz ve kulak ağrısı; baş dönmesi, kan basıncında yükselme, sinirlilik ve yorgunluk yapabilir. Ayrıca omuz ve boyun tutulmaları ile bel ağrısına da neden olabilir. Diğer yandan bilgisayarın radyasyon yayan bir araç olduğu da unutulmamalıdır. Radyasyon, atom çekirdeğinin parçalanarak etrafa yaydığı ışınlardır.

Çevreye yayılan bu ışınlar canlı hücreleri doğrudan etkileyerek genlerde bozulmaya neden olabilmektedir. Zamanımızın çoğunu bilgisayarın başında geçirmek ruh sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Özellikle gelişme çağında olan bizler, bilgisayara bağımlı kalırsak arkadaşlık ilişkileri kurmakta zorlanırız. Arkadaşlarımızla oynamaya zaman bulamaz ve sosyal yönümüzü geliştiremeyiz.

Bilgisayarımızı ödev yapmak, araştırma yapmak, bilgi edinmek, haberlere bakmak amacıyla günlük olarak belli saatlerde yaklaşık olarak iki saat ortalamayla kullanmamız gerekmektedir. Böylece hem işlerimizi halletmiş olur hem de sağlığımızı korumuş oluruz. Sağlıklı bir hayatımızın olması teknolojik araç ve gereçlerle olan ilişkimize doğrudan bağlıdır.

Teknolojin gelişmesi ve yaygınlaşması sosyal faaliyetlerimizi kolaylaştırsa da araç ve gereçlerin kullanım amacının farklılaşması hayatımızı olumsuz etkilemektedir.

174
78
85
64
53
48
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.