Bilim insanları, fabrikaların ya da kalabalık caddelerin yakınlarına fotosentez yapan canlılardan alglerin konulmasını

Bilim insanları, fabrikaların ya da kalabalık caddelerin yakınlarına fotosentez yapan canlılardan alglerin konulmasını
Bilim insanları, fabrikaların ya da kalabalık caddelerin yakınlarınafotosentez yapan canlılardan alglerin konulmasını neden önermektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Meteoroloji üzerine çalışmalar yapan bilim insanları kalabalık mega kentlere ve şehirlere fotosentez yapabilen alglerin konulmasını önermekte ve bu konuda hükümetlerle iş birliği yapmaktadırlar.

Alg dediğimiz canlılar oldukça küçük boyutlarına rağmen yüksek oranlarda oksijen salınımı yapmaktadırlar. Kalabalık şehirlerde bilindiği üzere sanayileşme ve şehirleşmenin etkisi ile havaya salınan karbondioksin ve sera gazları neticesinde oluşan kirlilik oksijen miktarını azaltarak insan sağlığı açısından tehtit oluşturan gazların miktarını yükseltmektedir.

Akciğer kanseri gibi önemli hastalıklara yol açabilen şehir havasının kirliliğine bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların her yıl hızlı bir şekilde artış göstermesi neticesinde araştırmacılar bu hususu çözebilecek bir yöntem arayışına girdiler. Havadaki zararlı gazları bünyesine alarak fotosentez ile oksijen salınımı yapan algler bu iş için oldukça etkili bir çözüm olarak dikkatleri hemen üzerine çekti. Alg aynı zamanda çok az yer kaplamasından dolayı yüksek miktarlarda şehirlerin çeşitli noktalarına rahatlıkla bırakılabilmektedir.

Hava kirliliği ile ilgili çalışan bilim insanlarının daha farklı önerileri arasında en dikkat çeken öneri olarak gözler önüne serilen alg yığınlaması oldukça ilgi çekti ve pek çok gelişmiş ülkenin, büyük kentlerinde uygulamaya kondu.

7
132
11
3
4
7
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.