Bilim ve teknoloji ile ilgili hangi konudaki gelişmeler dikkatinizi çekiyor

Bilim ve teknoloji ile ilgili hangi konudaki gelişmeler dikkatinizi çekiyor
Bilim ve teknoloji ile ilgili hangi konudaki gelişmeler dikkatiniziçekiyor bu konularda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknoloji alanında genel olarak uzay teknolojileri üzerinde yapılan araştırmalar dikkatimi çeker. Uzay alanında yapılan bu çalışmaların merkezinde yapay zekalar yer alır. Genel olarak uzay teknolojileri şu alanlarda çalışamalar yapılmaktadır:

  • Hızlı akü şarj teknolojileri: Temiz enerji teknolojilerinin içerisinde de yer alır. Zaman açısından tasarruf sağlar.
  • Grafen ve 2D malzemeler: Basılabilir elektronik mürekkepler, kompozit malzemeler, piller ve kondansatörler gibi malzemelerde kullnaılır.
  • Dronlar: Güvenlikten hava haritalama sistemlerine kadar çok çeşitli alanlarda kullanılır. Çevreyi gözleme, fosil yakıt hücreleri, zirai hastalıkların tanıma, denizaltı boru hatlarının bakımı alanındaki araştırmaları içerir.
  • Perevskit kullanılarak oluşturulan güneş panelleri: Güneş'ten elde edilen verimi attırmak amacıyla bu teknoloji geliştirilmektedir.
  • Lot güvenlik: İnternete bağlı cihazların güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

440
532
540
51
52
130
530
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.