Bilimin gelişim tarihini araştırınız, Türk-İslam medeniyeti içinde bilime katkı vermiş bilim insanlarını belirleyiniz

Bilimin gelişim tarihini araştırınız, Türk-İslam medeniyeti içinde bilime katkı vermiş bilim insanlarını belirleyiniz
Bilimin gelişim tarihini araştırınız, Türk-İslam medeniyeti içinde bilime katkı vermişbilim insanlarını belirleyiniz, bu bağlamda onların tüm dünya kültür ve medeniyetinekazandırdık konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bilimin gelişim tarihini araştırınız. Türk-İslam medeniyeti içinde bilime katkı vermiş bilim insanlarını belirleyiniz. Bu bağlamda onların tüm dünya kültür ve medeniyetine kazandırdıkları bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Türk-İslam medeniyeti, birçok önemli bilim insanının katkılarıyla bilime değerli eserler kazandırmıştır. İbn-i Sina'nın tıp alanındaki "El-Kanun fi't-Tıb," El-Cezeri'nin mekanik üzerine "Kitab al-Hiyal," İbnü'l Heysem'in optik alanındaki "Optika Üzerine Kitap," Uluğ Bey'in gökyüzü gözlemleri ve yıldız katalogu, Rhazes'in tıp alanındaki "Kitab al-Hâvi," ve Buzcani'nin gökbilim çalışmaları bu medeniyetin bilimdeki zengin mirasını oluşturur. Bu bilim insanları, matematikten tıba, astronomiden kimyaya kadar geniş bir yelpazede önemli katkılarda bulunmuşlardır.

4
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.