Bilimsel üslup açısından değerlendirirsek, söylenmek istenen şeyi doğrudan ifade etmesi, kelime ekonomisi yöntemini uygulaması

Bilimsel üslup açısından değerlendirirsek, söylenmek istenen şeyi doğrudan ifade etmesi, kelime ekonomisi yöntemini uygulaması
Bilimsel üslup açısından değerlendirirsek, söylenmek istenen şeyi doğrudan ifade etmesi, kelime ekonomisi yöntemini uygulaması bakımından aşağıdakilerden hangi iki yazı türünü bir arada düşünmemiz gerekir?

Soru : Bilimsel üslup açısından değerlendirirsek, söylenmek istenen şeyi doğrudan ifade etmesi, kelime ekonomisi yöntemini uygulaması bakımından aşağıdakilerden hangi iki yazı türünü bir arada düşünmemiz gerekir?
a. Deneme-makale
b. Tutanak-hikâye
c. Roman-makale
d. Makale-dilekçe
e. Karar-köşe yazısı

Cevap : d. Makale-dilekçe
Bilimsel üslup açısından değerlendirildiğinde, söylenmek istenen şeyi doğrudan ifade etmesi ve kelime ekonomisi yöntemini uygulaması bakımından "d" seçeneği olan "Makale-dilekçe" yazı türlerini bir arada düşünmemiz gerekir.

Makaleler, bilimsel çalışmaların sonuçlarını ve düşüncelerini aktaran, genellikle objektif bir dil kullanan yazı türleridir. Makalelerde, konuya odaklanılır, detaylı bir şekilde bilgi sunulur ve argümanlar desteklenir. Makalelerde kelime ekonomisi ve açıklık önemlidir.
Dilekçeler ise resmi ve hukuki belgelerdir ve belirli bir talebi veya durumu ifade etmek amacıyla yazılır. Dilekçelerde, talep veya durum doğrudan ifade edilir, gereksiz ayrıntılara yer verilmez ve açık bir dil kullanılır. Dilekçelerde de kelime ekonomisi ve netlik önemlidir.
Bu nedenle, bilimsel üslup açısından, hem makalelerin hem de dilekçelerin, söylenmek istenen şeyi doğrudan ifade etmeleri ve kelime ekonomisi yöntemini uygulamaları açısından bir arada düşünülmesi gerekir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.