Bilinç ve düşünme arasında nasıl bir ilişki vardır

Bilinç ve düşünme arasında nasıl bir ilişki vardır
Bilinç ve düşünme arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanları diğer canlılardan ayıran özelliklerden biri de düşünme yetisine sahip olmalarıdır. Bilinçli olarak gerçekleştirilen fikir uğraşısı düşünme yetisi ile somutlaşır. Böylece insan yaşamına bir anlam kazandırır.

Bilinç ve düşünce arasında ki ilişki ise bilinçli bir şekilde ortaya çıkan haller, hareketler ve duyguların fikir haline getirilir ve düşünce ortaya çıkar ve düşünceler somutlaştırılır. Böylece insanın tüm düşünceleri bir anlam kazanır. İnsan bu iki yetisi sayesinde karşılaştığı zor veya kolay her türlü olayla kolayca mücadele eder ve yeni yeni fikirlerin ortaya çıkması sağlanır. Bu nedenle insanlar diğer canlılardan farklıdır. Çünkü hayvanların ve bitkilerin bilinç ve düşünce gibi yetileri yoktur ve dolayısıyla hiçbir şeyi akledemezler. Onlar sadece genetik olarak ve yaratılışları gereği ne yapmaları gerekiyorsa sadece onları yapabilirler.

716
854
363
138
130
137
520
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.