BİLSEM sınavları ertelendi

BİLSEM sınavları ertelendi
Özel yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi için düzenlenen BİLSEM grup tarama sınavları, corona virüs tehdidi nedeni ile MEB yaptığı açıklama ile sınavların ertelendiği duyurdu. Peki, 2020 BİLSEM grup tarama sınavları ne zaman yapılacak?

Dünya çapında tehdit oluşturan corona virüs salgınına karşı Türkiye genelinde de pek çok önlem alınıyor. Bu kapsamda okullar tatil edildi, pek çok sınav ertelendi. Ertelenen sınavlar arasında BİLSEM sınavları da var. Peki, 2020 BİLSEM grup tarama sınavları ne zaman yapılacak?  BİLSEM sınav tarihleri haberimizde…

Öğretmenleri tarafından özel yeteneğe sahip olduğu düşünülen öğrenciler, BİLSEM grup tarama sınavlarına katılıyor ve aldıkları sonuçlara göre yeteneklerine uygun merkezlerde eğitim alma hakkı kazanıyor. 

SINAVLAR ERTENDİ

Türkiye genelinde uygulanan BİLSEM grup tarama sınavları hafta sonları düzenleniyor ve sonrasında öğrenciler bireysel değerlendirmeye tabi tutuluyor. Ancak tüm dünya çapında etkili olan ve Türkiye’de görülen corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden yaptığı açıklama ile 2020 BİLSEM grup tarama sınavlarının ertelendiğini duyurdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın BİLSEM grup tarama sınavlarının ertelendiğine dair yaptığı açıklama şu şekilde;

 “Ülke genelinde alınan sağlık tedbirleri nedeniyle 2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda hafta sonları gerçekleştirilen BİLSEM grup tarama uygulama tarihleri tedbir amaçlı revize edilmiştir. 15 Mart 2020 pazar günü gerçekleştirilecek uygulamalar yapılmayacak olup ileri bir tarihe ertelenmiştir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

2020 BİLSEM GRUP TARAMA SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

MEB’in yaptığı açıklamaya göre, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren planlanan ve 21-22 Mart, 28-29 Mart, 04-05 Nisan, 11-12 Nisan, 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan BİLSEM grup tarama uygulamaları ertelendi. Yeni sınav tarihleri ile ilgili açıklama ve ayrıntılı bilgilendirme önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

BİLSEM NEDİR?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.