Binek atlarını yönetmek için dizgine bağlı olan ve atın ağzına takılan demir nesne hangisidir

Binek atlarını yönetmek için dizgine bağlı olan ve atın ağzına takılan demir nesne hangisidir
At ağzına takılan demir, binek atlarını yönetmek için dizgine bağlı olan ve atın ağzına takılan demir nesne hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Binek atlarını yönetmek için dizgine bağlı olan ve atın ağzına takılan demir nesne hangisidir 

A- Üzengi
B- Yular
C- Gem
D- Eğer

Doğru Cevap: Gem

Gem veya oyan, bir binek hayvanını yönlendirmek için ağzının içine takılan metal veya sentetik parça. Üst ve alt dişlerin arasındaki boşluğa yerleştirilir. Gemin sağ ve soluna dizginler iliştirilir. Amaca göre çok farklı gem türleri bulunur.
Aslen azılı atları eğitmek için kullanılan ve hayvanın diline baskı yaparak acı veren özel bir gem türü olan kantarma da özellikle halk ağzında sıklıkla gem sözcüğü ile eşanlamlı olarak kullanılır. Bazı yörelerde ise gemi ağızda tutmaya yarayan parçaya kantarma denir.
Binek atların üst ve alt dişlerin arasındaki boşluğa yerleştirilen ve atı yönlendirmek için kullanılan demir parçasına “Gem” denir. Gemin sağına soluna yerleştirilen dizginler sayesinde at sağ veya sola çekildiğinde at o yöne doğru ilerler. Binek atların ağzına takılan demir parçası atı yönlendirmek için kullanılır.

21
2
2
1
3
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.