Bir at, bir at, bir at için krallığım sözü Shakespeare'in hangi oyununda geçer

Bir at, bir at, bir at için krallığım sözü Shakespeare'in hangi oyununda geçer
Bir at, bir at, bir at için krallığım sözü Shakespeare'in hangi oyununda geçer sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bir at, bir at, bir at için krallığım sözü Shakespeare'in hangi oyununda geçer

A- Macbeth

B- Kral Lear

C- Hamlet

D- III. Richard 

Doğru Cevap: III. Richard

III. Richard (d. 2 Ekim 1452, Fotheringhay Şatosu, Northamptonshire, İngiltere - ö. 22 Ağustos 1485 Bosworth Field savaş meydanı, Leicestershire, İngiltere) 1483 – 1485 döneminde Plantagenet Hanedanı'nin bir altkolu olan York Hanedanı'ndan son olarak krallık yapan İngiltere Kralı.

BİR AT İÇİN, KRALLIĞIM: III. RICHARD SADECE İKTİDARI SEVDİ
Bir zamanlar 70 cent'e muhtaç olan ülkemiz gibi, savaş alanında tek bir at için kavranıp dünya edebiyatının en büyük adamlarından birine esin kaynağı olan, iki senelik bir kral: III. Richard (1452-1485)...Efendim, W.Shakespeare'in "III. Richard" tragedyasına konu olan zât-ı muhterem, Richard of York'un küçük oğlu. İngiltere kralı (1483-1485) olmadan önceki resmi unvanı, Glouchester Dükü. "C'est a dire", şu andaki York Dükü Prens Andrew -yani, Kraliçe'nin ikinci oğlu- ile skandallar kraliçesi ve York Düşesi Fergie'nin ağababası!...Kardeşi, İngiltere Kralı Edward IV devrinde sivrildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.