Bir canlı türünün Uluslararası Dünya Koruma Birliği tarafından yayımlanan kırmızı listeye girmesinin nedenleri nedir

Bir canlı türünün Uluslararası Dünya Koruma Birliği tarafından yayımlanan kırmızı listeye girmesinin nedenleri nedir
Bir canlı türünün Uluslararası Dünya Koruma Birliği tarafından yayımlanan kırmızı listeyegirmesinin nedenleri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir canlı türünün Uluslararası Dünya Koruma Birliği tarafından 2015 yılında yayımlanan kırmızı listeye girmesinin nedenlerini sıralayalım:

  • İnsan kaynaklı olumsuz etkiler yüzünden tür tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalır.
  • Canlı türünün bulunduğu bölgeye özgü olması ve sayısının çok azalmış olması. Bu azalma sayıya göre bir kategoriye alınır. Bu kategoriler görselde de görüleceği üzere düşük riskli, tehdide yatkın, duyarlı, tehlikede, kritik, doğada tükenmiş ya da tükenmiş olabilir.
  • Avlanma ve avcılık faaliyetleri canlıların nesillerini tehlikeye atar.
  • Örnek olarak Afrika'ya özgü bir canlı olan Nil timsahını verebiliriz. İnsanların eti ve derisi için avladıkları bu canlının nesli azalmış ve canlıo 2015 yılında kırmızı listeye alınmıştır. Sonuçta canlının yok olma riski azaltılmıştır.
  • Canlı hayvan ticareti canlı türlerinin nesillerini tüketir. Örneğin, Lear papağanı ve Afrika gri papağanı nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan çok önemli türlerdir. Lear papağanının sayısı 1983'te 60'a düşmüştür. Sonra korunmaya alınan türler avcıların, kaçakçıların ve kolaeksiyoncuların ellerinden kurtarılmışlardır.

0
0
1
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.