Bir canlının hangi solunum şekline sahip olduğunu nasıl ispatlarsınız

Bir canlının hangi solunum şekline sahip olduğunu nasıl ispatlarsınız
Bir canlının hangi solunum şekline sahip olduğunu nasıl ispatlarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oksijenli solunum sonucunda su oluşur. Karada yaşayan canlıların bulunduğu ortamda nem oranının artması solunum yaptıklarını ispatlar. Ayrıca sudan çıkarılan bir balığın belli bir süre sonra ölmesi solungaç solunumu yaptığını, havasız ortamda bekletilen bitkilerin öldüğünün görülmesi oksijenli solunum yaptıklarını gösterir.

Solunum, canlıların ortak özelliklerinden bir tanesidir. Bu kapsamda tüm canlılar solunum faaliyetleri gerçekleştirir. Canlılar, oksijenli ve oksijensiz olmak üzere iki şekilde solunum gerçekleştirirler. Bir ortam olduğunu düşünelim, burada oksijensiz solunum yapan bir balık ve bir de insan olsun. Bu ortamda su bulunmasın. Balık bir süre sonra ölecektir. Bu durum onun oksijenli solunum yapamadığını, oksijensiz solunum yaptığını kanıtlar. İnsan ise yaşamaya devam edecek ve odadaki karbondioksit miktarı artarken, oksijen miktarı azalacaktır. Bu da insanın oksijenli solunum yaptığının kanıtıdır.

388
208
356
21
23
24
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.