Bir deste kaç adettir

Bir deste kaç adettir
Bir deste kaç adettir, deste nedir, deste neye denir, 1 deste kaç adettir, deste örneklerini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Deste nedir
Aynı türden 10 tane varlığın bir araya gelerek oluşturduğu topluluk deste olarak bilinmektedir. Burada önemli olan 10 tane varlığın aynı olmasıdır. Yani bir örnek vermek gerekirse;

  • 5 silgi ve 5 kalem deste değildir.
  • 10 tane silgi ya da 10 tane kalem destedir.
  • 8 kalem ve 2 silgi bir deste oluşturmaz.
  • 10 defter  bir destedir, 10 kalem bir destedir.

Aynı türden olan varlıklar bir araya gelerek toplamda 10 tane olmaları ile beraber desteği oluştururlar.

1 deste kaç tane eder, kaç birlikten oluşur

Özellikle pek çok öğrenci bir deste kaç tane eder merak etmektedir. Bu doğrultuda bir destenin 10 tane varlık edeceğini söylemek mümkün. Yani diğer bir deyişle kaç birlikten oluşur ifadesinde yönelik karşılık olarak, 10 tane birlikten meydana gelir.
Burada önemli olan her bir varlık ya da birliğin mutlaka aynı türden olmasıdır. Yani örneği 10 tane araba, 10 tane kalem, 10 tane insan ve daha birçok değişik örnek bu şekilde gündelik hayat içerisinden verilebilir.

Deste halinde satılan ürünlere örnekler arasında ilk akla gelenler; çorap, kalem, çatal, bıçak, tabak, yumak ip, kitap setleri, paketli yiyecekler, çeşitli kırtasiye ürünleri ve askıdır. Ambalaj sanayide çok kullanılan deste ve düzine kavramı, ürünlerin tek tek taşınmasını ve satılmasını daha kolay hale getirir.

Deste: Aynı türden on varlığın oluşturduğu gruba deste denir.

1 deste = 10 tane           1 deste kalem = 10 tane kalem
2 deste = 20 tane           2 deste silgi = 20 tane silgi
3 deste = 30 tane           5 deste kitap = 50 tane kitap

Kaynak:Eğitim Sistem

49
76
52
72
218
181
213
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.